#

Παραλίες Μυκόνου: ποιες οι εξωτικές παραλίες Μυκόνου

Ποιες είναι πο πανέμορφες παραλίες Μυκόνου με τα κρυστάλλινα νερά; Διαβάστε περιγραφή για τις παραλίες Μυκόνου.

Οι παραλίες της Μυκόνου είναι από τις ομορφότερες και τις πιο γνωστές στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Άλλωστε είναι αυτές που ανάμεσα σε άλλους αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση της Μυκόνου. Η άμμος είναι σιμιγδαλένια και τα νερά κρύα και καταγάλανα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τις ημέρες που έχει βοριά, είναι φρόνιμο να επισκεφθείτε τις νότιες παραλίες και όταν φυσάει νοτιά τις βόρειες που εκείνες και μόνο τις μέρες είναι ήρεμες και χωρίς μεγάλα κύματα.

Γενικά οι παραλίες Μυκόνου καλύπτουν όλα τα γούστα. Αυτούς που θέλουν να ξεφαντώσουν στην παραλία μέχρι το σούρουπο με κοκτέιλ, αυτούς που θέλουν να ηρεμήσουν διαβάζοντας το βιβλίο τους σε μια ήρεμη και απομονωμένη παραλία, αυτούς που προτιμούν τα θαλάσσια σπορ, όσους προτιμούν το γυμνισμό αλλά κυρίως όσους θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους δίπλα στη θάλλασα, αφου σχεδόν σε όλες τις παραλίες του νησιού θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια και γραφικά ταβερνάκια με ελληνική και κυκλαδίτικη κουζίνα.

Φυσικά οι πιο διάσημες παραλίες Μύκονου είναι αυτές με τα πασίγνωστα beach bar και εστιατόρια που βρίσκονται συνεχώς σε ένα τρελό πάρτι.

Όμως στην Μύκονο υπάρχουν παραλίες και για αυτούς που αναζητούν ησυχία και απομόνωση. Έτσι ανάμεσα στην λίστα με τις απόλυτα οργανωμένες, πολυσύχναστες παραλίες, θα βρείτε και άλλες πιο ήσυχες, σχεδόν έρημες, χωρίς ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, αλλά το ίδιο υπέροχες!

Διαβάστε περισσότερα για τις παραλίες Μυκόνου:

1. Παραλία Μυκόνου: PARADISE

Είναι γνωστή για τα καθημερινά πάρτι που γίνονται εκεί, πρωί και βράδυ. Ο κόσμος που επισκέπτεται αυτή την παραλία είναι νεαρής μόνο ηλικίας καθώς εκεί βρίσκονται κάποια από τα πιο γνωστά μαγαζιά διασκέδασης στη Μύκονο.

2. Παραλία Μυκόνου: SUPER PARADISE

Η παραλία Super paradise στη Μύκονο είναι νότια παραλία με ήρεμα γαλανά νερά και χρυσή μαλακή αμμουδιά. Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την παραλία Paradise. Εκεί θα συναντήσετε και το γνωστό Super Paradise Club.

3. Παραλία Μυκόνου: ΕΛΙΑ

Η Ελιά είναι η μεγαλύτερη αμμώδης και πλήρως οργανωμένη παραλία στη Μύκονο. Θα απολαύσετε την παραλία της Ελιάς αν και καλό είναι τις ημέρες που ο αέρας στη Μύκονο είναι δυνατός να την αποφύγετε.

4. Παραλία Μυκόνου: ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και όχι τόσο κρύα όσο σε άλλες παραλίες, ενώ περιτριγυρίζεται από αμμόλοφους. Μπορείτε να παίξετε beach volley με τις ώρες. Η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη παρόλο που δε διαθέτει ξαπλώστρες αλλά μόνο ομπρέλες.

5. Παραλία Μυκόνου: ΨΑΡΟΥ

Αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, με καταγάλανα νερά, χρυσή άμμο, και έχοντας το πλεονέκτημα ότι όσο δυνατός και να είναι ο βοριάς, στην Ψαρού τα νερά είναι πάντα ήρεμα, καθώς η παραλία είναι κλεισμένη από βουνά γύρω της.

6. Παραλία Μυκόνου: ΟΡΝΟΣ BEACH

Ο Ορνός έχει, όπως και η Ψαρού, το πλεονέκτημα ότι τις ημέρες με δυνατό βορινό άνεμο μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας ανενόχλητοι από τα πολλά beaufort. Οι διαδρομές των λεωφορείων προς τον Ορνό είναι πολύ συχνές.

7. Παραλία Μυκόνου: ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

Η παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο είναι μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες Μυκόνου, με αρκετό κόσμο, αρκετά οργανωμένη με πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια κατά μήκους της παραλίας. Ο Πλατύς Γιαλός είναι το σημείο αφετηρίας των καϊκιών.

8. Παραλία Μυκόνου: ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Η παραλία Αγία Άννα στη Μύκονο είναι ήσυχη και όμορφη παραλία που διαθέτει μόνο τις απαραίτητες ξαπλώστρες, ενώ παρέχει τη δυνατότητα σε όσους είστε θαυμαστές του beach volley να παίξετε με τις ώρες στο διαμορφωμένο χώρο πίσω από τις καλαμιές.

9. Παραλία Μυκόνου: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο είναι αμμώδης και σχετικά ήρεμη παραλία με μπλε κρυστάλλινα νερά. Θα συναντήσετε λίγες ξαπλώστρες αλλά αρκετά καλά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα θαλασσινά και όχι μόνο.

10. Παραλία Μυκόνου: ΛΙΑ

Η Λια είναι μια αρκετά ήσυχη και οργανωμένη παραλία. Έχει κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο ενώ είναι και από τις δύο πλευρές τις περιτριγυρισμένη από βράχους.

11. Παραλία Μυκόνου: ΚΑΛΟ ΛΕΙΒΑΔΙ

Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στη Μύκονο. Ήρεμα καταγάλανα νερά, σε μια πλήρως οργανωμένη παραλία με αρκετά εστιατόρια. Πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση για ξαπλώστρα από την προηγούμενη μέρα.

12. Παραλία Μυκόνου: ΑΓΡΑΡΙ

Το Αγράρι είναι τεράστια και αμμώδης παραλία, όπου μπορείτε να ασχοληθείτε με όποιο θαλάσσιο σπορ προτιμάτε. Μπορείτε να φτάσετε είτε με καϊκι είτε με δικό σας όχημα ή ταξί.

13. Παραλία Μυκόνου: ΠΑΡΑΓΚΑ

Σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες Μυκόνου. Πλήρως οργανωμένη και γεμάτη από ξαπλώστρες, τόσο που δε θα δείτε την αμμουδιά.

14. Παραλία Μυκόνου: ΦΤΕΛΙΑ

Από τις πιο ήσυχες παραλίες Μυκόνου, και με λίγο κόσμο, πράγμα που προκαλεί έκπληξη αφού είναι τόσο προσβάσιμη από τη Χώρα. Βρίσκεται στο «μάτι» του βοριά, γι’ αυτό είναι η αγαπημένη παραλία αυτών που ασχολούνται με το wind surfing.

15. Παραλία Μυκόνου: ΦΟΚΟΣ

Μια ήσυχη και απόμακρη παραλία, που δε θυμίζει και τόσο τις υπόλοιπες του νησιού. Ιδανική για ξεκούραση και γυμνισμό.

16. Παραλία Μυκόνου: ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Η μοναδική παραλία Μυκόνου που είναι περικυκλωμένη από δέντρα, και μία από τις μεγαλύτερες του νησιού. Είναι γνωστή για τα θαλάσσια σπορ που διαθέτει, κανό, jet ski, θαλάσσια ποδήλατα, wind surfing και πολλά άλλα.

17. Παραλία Μυκόνου: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ιδανική για οικογένειες, ήρεμη παραλία με ελάχιστες ξαπλώστρες και νοστιμότατους ψαρομεζέδες στο εστιατόριο που βρίσκεται από πάνω. Επιπλέον διαθέτει και αυτή το προνόμιο να παραμένει ήρεμη κατά τους δυνατούς ανέμους.

18. Παραλία Μυκόνου: ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ

Ερημική παραλία, αφού σπάνια θα συναντήσετε κόσμο. Δεν είναι από τις συνιστώμενες παραλίες γενικότερα, αφού οι σχολικές εκδρομές είναι πολύ συχνές στο σημείο, ενώ δίπλα είναι ο κεντρικός δρόμος που συνδέει τη Μύκονο με τον Ορνό οπότε έχει και αρκετή φασαρία.

19. Παραλία Μυκόνου: ΚΑΠΑΡΗ

Υπάρχει άραγε πιο όμορφη και ήσυχη παραλία στη Μύκονο; Η Κάπαρη είναι ένας μικρός παράδεισος που αποτελείται από καταγάλανα κρυσταλλένια νερά, σιμιγδαλένια πεντακάθαρη άμμο και μεγάλους βράχους.

20. Παραλία Μυκόνου: ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ

Ίσως η πιο όμορφη παραλία Μυκόνου, που διατηρεί ακόμα την εικόνα παρθένας παραλίας, αφού δε θα βρείτε τίποτα που να θυμίζει, beach bar με ξαπλώστρες κλπ. Είναι αρκετά μεγάλη αφού το μήκος της φτάνει τα 250 μ.

21. Παραλία Μυκόνου: ΚΟΡΦΟΣ

Η παραλία του Κόρφου δεν ενδείκνυται για μπάνιο. Η θέση στην οποία βρίσκεται σε συνδυασμό με το σχήμα του νησιού έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται εκεί όλα τα σκουπίδια της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.

22. Παραλία Μυκόνου: ΧΟΥΛΑΚΙΑ

Στην παραλία αυτή δε θα συναντήσετε άμμο, αφού στη θέση αυτής υπάρχουν μόνο βότσαλα (τα χουλάκια) απ’ όπου και πήρε την ονομασία της η παραλία αυτή της Μυκόνου.

Διαβάστε ποιες παραλίες της Αττικής είναι επικίνδυνες για την υγεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!