ΑΤΕ: ποιος ο άμεσος κίνδυνος για μετόχους

Ποιος ο κινδύνος για τους μετόχους και οι καταθέτες της Αγροτικής Τράπεζας; Διαβάστε τις λεπτομέρειες για το deal Πειραιώς-ΑΤΕ;

Καλά τα λέμε για τις διαστάσεις σκανδάλου που έχει λάβει η πώληση της ΑΤΕ (το υγιές κομμάτι πάει στην Πειραιώς), αλλά με αυτούς που είχαν αγοράσει μετοχές της Αγροτικής, τι γίνεται;

Έμπειρα στελέχη της αγοράς σχολιάζουν, ότι στην ουσία οι μέτοχοι της Αγροτικής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, αφού βάσει συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, ακόμη και αν τους αναλογούσε ένα κομμάτι του τιμήματος που καταβάλει η Πειραιώς (95 εκατ. ευρώ), αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Το free float της Αγροτικής διαμορφώνεται στο 10% επί του συνόλου των μετοχών, ήτοι 175 εκατ. κομμάτια, ενώ αν λάβουμε υπόψη τη σημερινή τιμή της μετοχής στα 0,1550 ευρώ (που είναι η τιμή που έκλεισε όταν ανακοινώθηκε το deal), τότε η συνολική αξία των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών μετόχων ανέρχεται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, οι μέτοχοι της Αγροτικής έχουν περάσει… από χίλια κύματα και έχουν δει την αξία των τοποθετήσεών τους να συρρικνώνεται δραματικά, σε ποσοστό 84% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που ο τίτλος της ΑΤΕ διαπραγματεύτηκε πάνω από το 1 ευρώ ήταν τον Αύγουστο του 2011.

Διαβάστε ποιος ο κίνδυνος που απειλεί τις τραπεζικές καταθέσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.