Tι ρωτά η Έλενα Ράπτη την Όλγα Κεφαλογιάννη

Τι ερώτηση έκανε η Έλενα Ράπτη στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη; Διαβάστε τι περιελάμβανε η ερώτηση της Έλενας Ράπτη.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Τουρισμού και Εξωτερικών και την Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε η Έλενα Ράπτη με θέμα «Διευκόλυνση έκδοσης βίζας για την αύξηση του τουρισμού». Η όμορφη Θεσσαλονικιά έθεσε στους υπουργούς την κρισιμότητα της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας και στάθηκε ιδιαίτερα στο δεσμευτικό και χρονοβόρο πλαίσιο της συμφωνίας Schengen που δυσχεραίνει σημαντικά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η ερώτηση του βουλευτού περιελάμβανε 2 σκέλη τα οποία είχαν ως εξής:

1. Με ποια άμεσα μέτρα σκοπεύετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες έκδοσης βίζας στα κατά τόπους ελληνικά προξενεία;

2. Είναι στις προθέσεις σας να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία για την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης βίζας Schengen;

Aπό την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κούρκουλας ο οποίος τόνισε πως το ΥΠΕΞ προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες θεώρησης βίζας σε ανερχόμενες τουριστικές αγορές όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία έχει προχωρήσει στη συνεργασία με εξωτερικούς παρόχους θεώρησης βίζας, αναφέροντας για παράδειγμα την περίπτωση της Ρωσίας όπου οι ιδιωτικοί πάροχοι έχουν ιδρύσει γραφεία θεώρησης σε 10 πόλεις.

Δεσμεύτηκε ακόμη πως η συνεργασία με ιδιωτικούς παρόχους θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες και πως θα αυξηθούν τα σημεία θεώρησης βίζας, διαδικασία που έχει μηδενικό κόστος για τον ελληνικό προϋπολογισμό και μπορεί να αυξήσει θεαματικά τον αριθμό των θεωρήσεων και κατ’ επέκταση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Δείτε ποιο είναι το love strory της υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.