#

Εξορκισμός: “ο διάβολος, το σκοτάδι είναι πραγματικότητα”

Εξορκισμός. Ο όρος ακούγεται τόσο μεσαιωνικός. Ή μήπως όχι; Τι αποκαλύπτει γνωστός εξορκιστής της Αρχιεπισκοπής του Σικάγο;

Στο παρελθόν η ψυχική ασθένεια έχει ληφθεί για δαιμονική κατοχή. Η Ιατρική ήταν τόσο πίσω και τα περίεργα μόνο μερικούς αιώνες πριν. Ωστόσο, το φοβερό φάντασμα του διαβόλου παραμονεύει ακόμα στο σκοτάδι γωνιές της σύγχρονης συνείδησης μας. Μπορεί να μην πιστεύουμε… αλλά όχι πλήρως.

Στο chicagocatholicnews.com γράφτηκε πρόσφατα ένα άρθρο για την επίσημη υπηρεσία εξορκισμού της Αρχιεπισκοπής του Σικάγο. Ο εξορκιστής μαζεύει μεγάλο πλήθος στις ομιλίες του λέγοντας ότι ο σατανάς είναι πραγματικός. Κοντά στο τέλος του άρθρου, ο εξορκιστής δηλώνει μεταξύ άλλων: “Θα ήθελα τέλος να σας πω, αν και η δαιμονική κατοχή είναι σπάνια, ο Grob είπε ότι υπάρχει, όπως ο ίδιος εκτελεί εξορκισμούς δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Αν και δεν έχει δει κανενός δαιμονισμένου να περιστρέφεται το κεφάλι, έχει δει αντικείμενα που αιωρούνται στην παρουσία του. Ο διάβολος, το “σκοτάδι” , το “πονηρό” είναι πραγματικότητα” .

Η ιδέα για διάβολους και δαίμονες είναι αμφιλεγόμενη. Οι ορθολογιστές προφανώς λένε ότι η δαιμονική κατοχή είναι μια αντανάκλαση της υπερδραστήριας και πειραγμένης φαντασίας. Πολλοί ειδωλολάτρες έχουν απορρίψει την ιδέα του διαβόλου ως ένα χριστιανικό μύθο. Παγανιστές είναι δικαιολογημένα ενοχλημένοι να κατηγορουνται ότι λατρεύουν το διάβολο όταν στις πεποιθήσεις τους δεν αναγνωρίζουν καν ένα χριστιανικό διάβολο. Ο δαίμονας, πραγματικος ή φανταστικός, είναι ένα μέρος από τις πολλές πνευματικές πεποιθήσεις πολλών αρχαίων θρησκειών, όχι μόνο του Χριστιανισμού. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Σουμέριοι είχαν τους δαίμονες τους. Το ίδιο και ο Ιουδαϊσμός, ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός και το Ισλάμ.

Εξορκιστές δεν είναι μόνο καθολικοί ιερείς, αλλά περιλαμβάνουν σαμάνοι και φονταμενταλιστές και χριστιανοί. Ο όρος “Δαίμονας” θα μπορούσε να είναι πιο ευρεία έννοια, όπως τα κακά πνεύματα ή αρνητικές οντότητες. Είναι προϊόντα της ανθρώπινης ψυχής, ή θα μπορούσαν να είναι πραγματικά, αισθανόμενα όντα;

Ο εξορκισμός, η εξολόθρευση του κακου, της αρνητικής επιρροής, των σκοτεινων πνεύματων, της κακή τύχης και της αρνητικότητας είναι μια διαδεδομένη πνευματική δραστηριότητα. Καθαρισμός. Μας κάνει να αισθάνομαστε καλύτερα, πιο ασφαλείς. Εάν η κατοχή είναι σπάνια, υπάρχει κάτι άλλο πιο συνηθες, λέγεται πνευματική εμμονή, ένας όρος που δεν είναι ευρέως γνωστός. Με πνευματική εμμονή ένα πνεύμα δεν καταλαμβάνει το σώμα μας, αλλά επηρεάζει τις σκέψεις σε ένα καταστροφικό βαθμό. Σκεφτείτε το σαν αυθόρμητη, παράλογη, αυτοκαταστροφική τέτιου τύπου ερεθίσματα που εμφανίζονται από το πουθενά. Πού πήγε αυτή τη σκέψη προέρχονται από; Γιατί; Δεν έκανε καμία αίσθηση. Αν απορρίψουμε αυτές τις σκέψεις, θα πάει μακριά. Αλλά αν επιμείνουμε σ’ αυτά, η αρνητικότητα θα καθυστερήσει, και θα ριζώσει, σαν να είναι δική μας.

Η απόκρυφη παραδόση έχει μερικές ιδέες για το θέμα. Η παράδοση προτείνει οτι ένα επιβλαβές πνεύμα (ή σκέψη), μπορεί να δοκιμάσει μια εισβολή. Κανονικά θα το βγάλουμε από το νου μας, και αυτό θα φύγει. Ωστόσο, αν είμαστε παθητικοί απέναντι σε μια αρνητική επίδραση, τελικά η σύνδεσή μας με το δικό μας Ανώτερο Εαυτό μπορούν να χαθεί. Ο ανώτερος εαυτός μας είναι ένα μέρος της ύπαρξής μας που συνυπάρχει με το βασίλειο του αιωνίου Πνεύματος. Εμείς συνήθως αγνοούμε τον ανώτερο εαυτό μας, αλλά αυτός μας οδηγεί σταθερά, αόρατα. Πείτε το διαίσθησή μας.

Διαβάστε την πραγματική ιστορία για τον εξορκισμό της Έμιλη Ρόουζ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!