Χόκεϊ επί χόρτου, Λονδίνο 2012 στο λογότυπο της Google

Τι είναι το χόκει επί χόρτου και γιατί το Google επέλεξε να αφιερώσει το doodle του σε αυτό σήμερα;

Το χόκεϊ επί χόρτου είναι Ολυμπιακό άθλημα που παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα μεγάλα γήπεδα με συνθετικό χλοτάπητα (outdoor), αλλά και σε κλειστές αίθουσες σάλας (indoor).

Στο χόκεϊ κάθε ομάδα έχει από 11 παίκτες στο μεγάλο γήπεδο, ενώ στα μικρά (indoor) οι ομάδες αποτελούνται από 5 παίκτες.

Κάθε παίκτης στο χόκεϊ κρατάει από ένα μπαστούνι το οποίο είναι καμπυλωτό από τη μία μεριά και από την άλλη επίπεδο. Η επίπεδη μεριά βοηθά τον παίκτη να χειρίζεται καλά την μπάλα και να πετύχει κάποιο γκολ που είναι και ο σκοπός του παιχνιδιού.

Η μπάλα χόκεϊ ωείναι κατασκευασμένη από καουτσούκ και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στα γήπεδα συνθετικού χλοοτάπητα στα οποία παίζεται το άθλημα από τη δεκαετία του 70’ κι έπειτα.

Στο Λονδίνο οι αγώνες χόκεϊ διεξάγονται πρώτη φορά σε μπλε συνθετικό χλοοτάπητα, αφού οι διοργανωτές πιστεύουν πως έτσι οι θεατές μπορούν να βλέπουν καλύτερα την μπάλα.

Τέλος, να σημειωθεί πως το χόκεϊ εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1908, με την Ινδία να είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!