Απίστευτο: ποιοι τη βίασαν και βρίσκεται κατηγορουμένη

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση με 27χρονη κοπέλα όπου τη βίασαν και τώρα την κατηγορούν με ποινή φυλάκισης. Ποιοι τη βίασαν;

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην Τυνησία, αναδεικνύοντας με τον πιο ωμό τρόπο την κατώτερη θέση που επιφυλάσσουν στη χώρα για τις γυναίκες: Μια 27χρονη κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού από την αστυνομία και τώρα κατηγορείται για προσβολή της δημόσιας αιδούς.

Όπως δηλώνει ο σύντροφος της 27χρονης κοπέλας σε δημοσιογράφο του FRANCE 24, η αρραβωνιαστικιά του όχι μόνο έπεσε θύμα βιασμού αλλά και εκβιασμού, προκειμένου να αποσύρει τις κατηγορίες κατά των αστυνομικών.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τόσο της κοπέλας όσο και του αρραβωνιαστικού της.

“Τρεις αστυνομικοί μας σταμάτησαν ενώ ήμασταν στο αυτοκίνητο” διηγείται ο νεαρός άνδρας.

“Ο ένας εξ’ αυτών μου πέρασε χειροπέδες και μου ζήτησε 200 ευρώ. Πήρε ό,τι είχα πάνω μου (περίπου 15 ευρώ). Εν τω μεταξύ, οι δύο άλλοι οδήγησαν την αρραβωνιαστικιά μου στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τη βίασαν” προσθέτει.

Τώρα, η 27χρονη γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της προσβολής της δημόσιας αιδούς, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος βρισκόταν σε “ανήθικη στάση” όταν τους σταμάτησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον νεαρό ωστόσο, οι δυο τους “κάθονταν ήσυχα στις θέσεις τους στο αυτοκίνητο”, ενώ όπως τονίζει οι αστυνομικοί ήταν “πολύ καλά οργανωμένοι. Φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν κάτι τέτοιο”.

Οι δύο αστυνομικοί φυλακίστηκαν για βιασμό. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση καταδίκης του, το νεαρό ζεύγος θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Η 27χρονη αρνείται να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. “Είναι αγχωμένη με την κατηγορία και κλαίει συνέχεια” λέει ο αρραβωνιαστικός της.

“Αυτή η strong>27χρονη βιάστηκε τρεις φορές: όταν τη σταμάτησαν στο αυτοκίνητο, που είναι ιδιωτικός χώρος, όταν της επιτέθηκαν οι αστυνομικοί και όταν η δικαιοσύνη τη θεώρησε ένοχη” αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Τυνησιακή Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών.

“Αυτή η δίκη μετατρέπει τη γυναίκα από θύμα σε κατηγορούμενη” λέει, από την πλευρά της, η δικηγόρος της 27χρονης.

Και προσθέτει: “Πολύ λίγες γυναίκες καταθέτουν μήνυση για βιασμό στην Τυνησία, διότι φοβούνται το σκάνδαλο. Αυτή η υπόθεση εντάσσεται σε μια πολιτική εκφοβισμού των γυναικών”.

“Ο βιασμός ως μέσο καταπίεσης χρησιμοποιείται ακόμα στην Τυνησία” υποστηρίζει το αριστερό κόμμα Ettakatol.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις της Τυνησίας καταγγέλλουν συχνά από τότε που ανέβηκαν οι ισλαμιστές του Ενάχντα στην εξουσία, την συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στις γυναίκες, οι οποίες φέρεται ότι παρενοχλούνται τακτικά για το ντύσιμό τους ή κατά τις νυχτερινές τους εξόδους χωρίς να συνοδεύονται από έναν άνδρα της οικογένειάς τους.

Διαβάστε γιατί η νεαρή κοπέλα δεν θυμόταν τίποτα από το βιασμό της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.