Εξέγερση Μουσουλμάνων στις φυλακές Κορυδαλλού: έκρυθμη η κατάσταση

Έκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού. Πώς ξεκίνησε η εξέγερση των Μουσουλμάνων και τι έκανε η αστυνομία;

Εξέγερση έκαναν οι Μουσουλμάνοι στον Κορυδαλλό για την ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ.

Αλλοδαποί πετούσαν πέτρες και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκτοξεύθηκαν χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο έχει παρέμβει εισαγγελέας.

Η ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατούνται μουσουλμάνοι κατάδικοι και υπόδικοι, οι οποίοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ, έκαψαν στρώματα και άλλα είδη ιματισμού.

Η ένταση μεταδόθηκε και στην α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου επίσης κάηκαν στρώματα στα κελιά κρατουμένων.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού όλα ξεκίνησαν από τους μουσουλμάνους κρατούμενους, που σε ποσοστό φτάνουν το 70% του συνόλου των κρατουμένων, και διαμαρτύρονται για την ταινία που προσβάλλει το Ισλάμ.

Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει γενικότερο κλίμα κινητοποιήσεων σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις φυλακές της Ελλάδας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργός κ. Ρουπακιώτης, εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσς σχετικά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στον Κορυδαλλό με τους Μουσουλμάνους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.