#

Σειρά μυστήριων επεισοδίων σε αεροσκάφη της Ryanair

Τι ακριβώς συνέβη σε δύο αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας χαμηλών πτήσεων Ryanair; Ποια σειρά επεισοδίων έβαλε την Ryanair στο στόχαστρο;

Μετά από σειρά επεισοδίων σε αεροσκάφη της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, η κυβέρνηση της Μαδρίτης εξέφρασε την Κυριακή την επιθυμία, να διενεργηθούν επιθεωρήσεις στα αεροσκάφη της εταιρείας, που πετούν προς την Ισπανία, κυρίως προς τα τουριστικά θέρετρα της χώρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτά τα αεροσκάφη λειτουργούν ουσιαστικά στην Ισπανία, οι ισπανικές αρχές θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διενεργήσουν επιθεωρήσεις και να εποπτεύσουν σοβαρά την ασφάλεια των πτήσεων», ανέφερε σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Υποδομών, Ραφαέλ Κατάλα.

Το ισπανικό υπουργείο Υποδομών έχει ζητήσει γραπτώς από τον ευρωπαίο Επίτροπο Μεταφορών, Σιμ Κάλας, τις ιρλανδικές αρχές, καθώς και την πολιτική αεροπορία, συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ισπανικού υπουργείου.

Αυτό θα επιτρέψει στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσουν τον έλεγχό τους επί των εταιρειών από άλλες χώρες, που λειτουργούν με μεγάλο όγκο πτήσεων πάνω από τα εδάφη τους.

Το Σάββατο, μια πτήση της Ryanair από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, προς το αεροδρόμιο Ρέους, στη βορειοανατολική Ισπανία, «αντιμετώπισε ένα πιθανό πρόβλημα με έναν από τους κινητήρες και αποφασίστηκε αλλαγή στο σχέδιο πτήσης και προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης», εκατό μίλια από τον αρχικό τόπο προορισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό της Ryanair συνέβη την Κυριακή στην πτήση της εταιρείας από το Παρίσι, προς την πρωτεύουσα των Κανάριων Νήσων, την Τενερίφη.

Το αεροπλάνο της Ryanair «κλήθηκε σε προσγείωση λόγω τεχνικών προβλημάτων» στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο», πρόσθεσε το πρακτορείο .

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 12:43 GMT, και αφού εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα, ο συναγερμός ήρθη στις 24:51 GMT.

Η Ryanair επιβεβαίωσε την Κυριακή το βράδυ, ότι η συγκεκριμένη πτήση με 159 επιβαίνοντες είχε «ένα τεχνικό πρόβλημα», χωρίς όμως να διευκρινίζεται η φύση του.

«Ως προληπτικό μέτρο, το αεροσκάφος πέταξε προς τη Μαδρίτη, όπου οι μηχανικοί έκαναν επιθεώρηση και έφυγε για την Τενερίφη με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Ryanair έχει και άλλα παρόμοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα, με τρεις αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών της μέσα στον Ιούλιο, λόγω έλλειψης καυσίμων.

«Είμαστε μια ευρωπαϊκή εταιρεία με αρμοδιότητες, δικαιώματα και υποχρεώσεις ασφάλειας, όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Iberia, η Vueling, η BA, η Lufthansa και η Air France» αναφέρεται σε δήλωση της Ryanair.

Διαβάστε πόσοι νεκροί υπολογίζονται από την συντριβή αεροπλάνου με λεωφορείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!