Aυθαίρετα: πώς διαγράφονται τα παλιά πρόστιμα

Πώς θα διαγραφούν τα παλιά πρόστιμα στα αυθαίρετα σύμφωνα με διευκρινίσεις που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος;

Διευκρινίσεις για τη διαγραφή των παλαιών προστίμων στα αυθαίρετα εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες δόμησης. Με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος με Α.Π. 49110 και ημερομηνία 23 Οκτωβρίου, το υπουργείο καθορίζει τη διαδικασία διαγραφής προστίμων που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση για την τακτοποίηση.

Η διαγραφή θα γίνεται μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου που προβλέπει ο νόμος της τακτοποίησης και η αίτηση που θα υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης θα πρέπει να συνοδεύεται από τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου και υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου.

Η υπηρεσία δόμησης θα ελέγχει τα στοιχεία και εφόσον προκύπτει ότι οι καταγεγραμμένες αυθαίρετες κατασκευές έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/2011 θα εκδίδει πράξη με την οποία θα ακυρώνει τον οικείο χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου.

Διαβάστε μέχρι πότε παίρνει παράταση η δήλωση αυθαιρέτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.