Ποιες ΔΟΥ κατεβάζουν ρολά και συγχωνεύονται με άλλες

Ποιες ΔΟΥ της χώρας βάζουν λουκέτο και συγχωνεύοναι με άλλες; Σε ποιες περιοχές κλείνουν οι ΔΟΥ ;

Κλειστές πόρτες θα αντικρίσουν σήμερα όσοι φορολογούμενοι θελήσουν να διεκπεραιώσουν φορολογικές τους υποθέσεις σε 49 ΔΟΥ που κλείνουν και συγχωνεύονται με άλλες.

Την ίδια ώρα, συνεδριάζουν οι εφοριακοί προκειμένου να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους ενώ υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες ακόμα και Μητροπολίτες έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα γραφεία Στουρνάρα- Μαυραγάνη ζητώντας εξαίρεση της εφορίας τους από τον κατάλογο.

Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στην απόφαση αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ ώστε στο τέλος του έτους να έχουν απομείνει 114 (από 290 στις αρχές του 2011) και να έχουν δημιουργηθεί 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε νησιωτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές όπου η τοπική ΔΟΥ κλείνει.

Οι φορολογούμενοι που υπάγονταν έως χθες σε εφορίες οι οποίες από σήμερα παύουν να υφίστανται, θα πρέπει να γνωρίζουν πως σήμερα και αύριο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Στην περίπτωση όπου έχουν υποχρεώσεις με προθεσμία 22 ή 23 Οκτωβρίου, αυτόματα η προθεσμία μεταφέρεται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου οπότε και θα εξυπηρετηθούν από τη νέα ΔΟΥ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους.

Δείτε πώς ράγισε καρδιές μία υπάλληλος της ΔΟΥ της Άνδρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.