ΕΦΕΤ: ποιο γνωστό καπνιστό σολωμό ανακάλεσε

Ποιος γνωστός συσκευασμένος καπνιστός σολωμός ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ; Γιατί ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην άμεση ανάκληση του καπνιστού σολωμού;

Την ανάκληση επιμολυσμένων παρτίδων συσκευασμένου καπνιστού σολωμού στις οποίες ανιχνεύτηκε σαλμονέλα ζήτησε ο ΕΦΕΤ , Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία που τις διακινεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ έλαβε πληροφόρηση από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές σχετικά με ανίχνευση Salmonella Thompson σε παρτίδες συσκευασμένου καπνιστού σολωμού, οι οποίες παρήχθησαν από την «Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού και Σολωμού» στην Πρέβεζα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας «Foppen Paling en Zalm», για λογαριασμό της οποίας γίνεται η παραγωγή.

Από τους σχετικούς ελέγχους και σύμφωνα με σχετική δήλωση της εταιρείας, προέκυψε η μη διακίνηση των επιμολυσμένων παρτίδων καπνιστού σολωμού στην εσωτερική αγορά, καθώς αποκλειστικός πελάτης της είναι η μητρική εταιρεία Foppen Paling en Zalm στην Ολλανδία.

Οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ενώ ο ΕΦΕΤ είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις ολλανδικές αρχές όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε ποια γνωστή πορτοκαλάδα ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.