#

Τι δήλωσε για την αυτοκτονία η Κατερίνα Λέχου

Τι δήλωσε η Κατερίνα Λέχου σε συνέντευξή της για την αυτοκτονία; Διαβάστε τη συνέντευξη της όμορφης ηθοποιού Κατερίνας Λέχου.

Η Κατερίνα Λέχου σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Όπως σημειώνει και η ίδια μιλάει μόνο όταν έχει κάτι καινούριο να πει. Η παράσταση «Χάρτινα Λουλούδια», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Άρη Σερβετάλη στο θέατρο «Ιλίσια» ήταν μια καλή αφορμή για να δώσει συνέντευξη στο roadstory.gr.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Κατερίνα Λέχου μίλησε για την παράσταση που ανεβάζουν αλλά και λίγο για την προσωπική της ζωή. Παρακάτω είναι μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή της.

– Κυρία Λέχου πείτε μας αρχικά δυο λόγια για την παράσταση.

Σε μια πρώτη ανάγνωση πρόκειται για την ιστορία μιας αστής κι ενός περιθωριακού τύπου, ο οποίος για κάποιο λόγο μπαίνει στο σπίτι της. Δημιουργούνται πολλές ζυμώσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους που ανάγονται και σε ένα πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η ανάγνωση η δική μας δεν μένει εκεί. Υπάρχει άλλο ένα κομμάτι πολύ πιο προσωπικό και πιο βαθύ το οποίο αφορά τον εγκλωβισμό των προσώπων. Πόσο οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από μάσκες και σε «κάτι» που τους έχει δοθεί χωρίς να είναι επιλογή δική τους και πώς αυτό τους στεγνώνει, τους παγώνει, τους κάνει σχεδόν ζωντανούς νεκρούς. Αυτοί οι δύο όσο διαφορετικοί κι αν είναι, στην πραγματικότητα ανήκουν στην ίδια κατηγορία και η συνάντησή τους είναι εκρηκτική.

– Το έργο γράφτηκε στη Χιλή από τον Έγκον Γουλφ μέσα σε μια πολύ περίεργη πολιτικοκοινωνική κατάσταση.

Πράγματι. Και το περίεργο είναι ότι γράφτηκε όταν ο Αλιέντε ανέβηκε στην εξουσία και όχι η δικτατορία του Πινοσέτ. Ήταν κάπως προφητικός. Δεν είμαι ιστορικός βέβαια αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τα πάντα κάνουν κύκλο. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, η ιστορία κάνει κύκλους. Κι αυτό είναι θλιβερό, δεν αλλάζει κάτι.

– Από τον τρόπο σας, διαπιστώνω ότι δεν είστε αυτό που λέμε «αισιόδοξο άτομο». Είναι φυσική αυτή η τάση απαισιοδοξίας ή προσωπικές εμπειρίες σας έχουν οδηγήσει σε αυτόν τον τρόπο βλέψης των πραγμάτων;

Δεν είμαι φύσει αισιόδοξο άτομο. Είναι στο DNA μου. Έχω πάντα μια ελαφρώς βαριά διάθεση στην οποία βέβαια αντιστέκομαι. Έχω την τάση να μεγενθύνω τα πράγματα. Τα βλέπω λίγο πιο δραματικά από ότι είναι. Θέλω παρόλα αυτά να ζήσω τη ζωή που μου δόθηκε. Δεν θέλω να αυτοκτονήσω.

– Όχι προς Θεού, δεν πιστεύω πως είναι λύση αυτή.

Γιατί; Είναι πολύ εύκολο να αυτοκτονήσεις. Γλιτώνεις από τα πάντα. Είναι μια πολύ εύκολη λύση. Επειδή όμως δεν είμαι άνθρωπος της ευκολίας, το αντιμάχομαι αυτό πολύ σθεναρά και με αυτά που διαβάζω και με τον τρόπο που προσπαθώ να κατευθύνω τις σκέψεις μου. Βέβαια πρέπει να σας πω ότι η ζωή σε μια πόλη δεν σε βοηθάει να είσαι καθόλου αισιόδοξος. Βγαίνεις από το σπίτι σου χαμογελαστός και σε μία ώρα συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να είναι μουτρωμένος.

– Στη μοίρα πιστεύετε; Σας ρωτάω με αφορμή δηλώσεις σας ότι δε δεν είναι στη μοίρα όλων των ανθρώπων να γίνουν γονείς.

Ναι πιστεύω ότι η βασική γραμμή πάνω στην οποία θα πορευθούμε είναι προδιαγεγραμμένη. Απλώς τις διαδρομές είναι αυτές που κατευθύνουμε. Γι αυτό και δεν πιστεύω ότι τίποτα είναι τυχαίο. Για μένα το τυχαίο είναι ταυτόσημο με το μοιραίο.

Διαβάστε ποιο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η Κατερίνα Λέχου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!