«Η μάχη μου με τη διπολική διαταραχή»

Ποια πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε για τις περιστροφές της υγείας της και για τη διπολική διαταραχή της; Πώς κατάφερε η διάσημη ηθόποιος να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της;

Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς επί σειρά ετών ήταν από τα πιο λαμπερά ονόματα του Χόλιγουντ με τις προτάσεις για ταινίες να πέφτουν βροχή και το κασέ της να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Ο έρωτάς της με τον Μάικλ Ντάγκλας σφραγίστηκε από τη δημιουργία μίας όμορφης οικογένειας και τίποτε δεν έμοιαζε να μπορεί να ταράξει την ευτυχία της. Όλα αυτά μέχρι η δυστυχία και η η διπολική διαταραχή να κυριέσει την ηθοποιό.

Το πρώτο μεγάλο χτύπημα ήρθε με τη νόσο του συζύγου της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Ο Μάικλ Ντάγκλας έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, την οποία και κέρδισε, η πορεία όμως μέχρι εκεί ήταν δύσκολη και επώδυνη.

Και ενώ μετά όλοι πίστευαν ότι το χαμόγελο θα επιστρέψει στο υπέροχο πρόσωπο της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, εκείνη κατέβασε το βλέμμα και αποκάλυψε σε όλους ότι υποφέρει από διπολική διαταραχή, είναι δηλαδή μανιοκαταθλιπτική και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα σε ειδική κλινική!

Η πανέμορφη ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς πλέον έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν γυρίζει ταινίες με εξαίρεση το «Rock of Ages» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Όπως είναι επόμενο κάθε συνέντευξη της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς εγείρει το ενδιαφέρον των θαυμαστών της όπως και η τελευταία που έδωσε στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού InStyle.

Η 43χρονη Ουαλή ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, μίλησε χωρίς περιστροφές για την ασθένειά της και την οικογένειά της: «Δεν είναι εύκολο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να μιλάει για προσωπικά ζητήματα, αλλά νομίζω ότι με το να παραδεχτώ δημόσια ότι υποφέρω από διπολική διαταραχή θα βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι μία κατάσταση που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Θέλω να βοηθήσω ώστε να μην υπάρχει κανένα στίγμα στους μανιοκαταθλιπτικούς και να προσπαθήσω να πείσω όσους υποφέρουν να ζητήσουν βοήθεια».

Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς υποστήριξε ότι η φυσική άσκηση την βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά κυρίως αυτό που τη βγάζει από το τέλμα είναι τα παιδιά της ηλικίας 12 και 9 ετών.

Η διπολική διαταραχή (ή μανιοκατάθλιψη) είναι μία από τις πιο σοβαρές ψυχικές παθήσεις. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από επεισόδια μανίας και κατάθλιψης, καθώς επίσης και πολλές φορές ψυχωτικά συμπτώματα.

Η συχνότητα της ασθένειας στο γενικό πληθυσμό είναι σχετικά μικρή (1% – 1 στους 100) αλλά πιο ελαφριές εκφάνσεις της ασθένειας (βλέπε κυκλοθυμία) υπολογίζεται να έχουν πολύ υψηλότερη συχνότητα (5%).

Τα αίτια της διπολικής διαταραχής παραμένουν άγνωστα αλλά τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό κληρονομικότητας. Παρόλα αυτά, η εκδήλωση και η πορεία της ασθένειας επηρεάζεται έντονα από ψυχοκοινωνικούς παράγοντες. Η πορεία της ασθένειας χαρακτηρίζεται από συνεχόμενα επεισόδια με περιόδους ανάκαμψης.

Δείτε ποιας γνωστής παρουσιάστριας κινδύνευσε η ζωή λόγω καταγωγής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.