Γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή [vid]

Δείτε στο βίντεο πώς έγιναν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος.

Στόχος των αντιφασιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής έγινε υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο έσπασαν προκαλώντας του φθορές.

Όπως γράφει το thrakitoday, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούσαν τον χώρο περιμετρικά των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όπου είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια για το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσία βουλευτών του κόμματος, ενώ όλη η πόλη είχε γεμίσει από αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει κεντρικούς δρόμους.

Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει κυκλικό οδόφραγμα αποτρέποντας την άμεση επαφή των μελών της Χρυσής Αυγής με τους αντιεξουσιαστές και τους διαδηλωτές.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που στη πλειοψηφία τους προέρχονταν από γειτονικές πόλεις καθώς και από τη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος, με τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους να απευθύνουν χαιρετισμούς με εκφράσεις μισαλλοδοξίας και συνθήματα τα οποία εστιάζονταν κατά των Τούρκων και των πρακτικών του Τουρκικού Προξενείου με κύριο σύνθημα «έξω οι Τούρκοι από την Ελληνική Θράκη» και «Τούρκοι Μασόνοι δολοφόνοι».

Την ίδια ώρα οι αντιεξουσιαστές καθώς και διαδηλωτές, που και αυτοί στο σύνολό τους προέρχονταν από γειτονικές πόλεις καθώς και τη Θεσσαλονίκη φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και της ξενοφοβίας στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Δείτε στο βίντεο με τα επεισόδια για τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή:

Δείτε ποια γραφεία της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.