Δημήτρης Βογιατζής: από την επιτυχία στην αυτοκτονία. Γιατί

Πώς ο Δημήτρης Βογιατζής οδηγήθηκε από την επιτυχία στην τηλεόραση και το θέατρο στην τραγική απόφαση για αυτοκτονία;

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο 42χρονος ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής. Συγκλονισμένοι οι φίλοι και συνάδελφοι του.

Ο Δημήτρης Βογιατζής αυτοκτόνησε το βράδυ του Σαββάτου στο πατρικό του σπίτι στον Βόλο. Ήταν τόσο αποφασισμένος που δεν τον εμπόδισε ούτε η σκέψη οτι θα τον αντίκρυζαν οι δικοί του άνθρωποι. Κρεμάστηκε από το φωτιστικό της κρεβατοκάμαρας του πατρικού του σπιτιού. Το άψυχο κορμί του το βρήκε η μητέρα του που υπέστη ψυχολογικό σοκ. Γιατί όμως οδηγήθηκε σε αυτήν την πράξη;

dimitris-vogiatzis-autoktonia-facebookΟ Δημήτρης Βογιατζής αποφοίτησε από το θέατρο Τέχνης. Έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως “Μιχάλης” στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Αέρινες Σιωπές» το 2000. Συγκεκριμένα, ήταν ο ηθοποιός που αντικατέστησε τη δεύτερη σεζόν του σίριαλ τον ηθοποιό Κώστα Αποστολίδη.

Εκτός από τις “Αέρινες σιωπές” , ο Δημήτρης Βογιατζής συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το “Singles 1” , αλλά και ταινίες όπως το “No Budget Story”.

Στο βιογραφικό του Δημήτρη Βογιατζή υπάρχουν επίσης συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις όπως “Περσέας και Ανδρομέδα” , “Η όπερα της πεντάρας” , “Χορεύοντας με το χρήμα” , “Ειρήνη” και “Παιδεύουσι τέκνα”.

Οι επιτυχίες όμως κάποια στιγμή σταμάτησαν. Ο Δημήτρης Βογιατζής έμεινε δύο χρόνια άνεργος και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε μια θεατρική παράσταση στη Λάρισα, αλλά ψυχολογικά ήταν πολύ πεσμένος. Το περιβάλλον του επιβεβαιώνει οτι ήταν μοναχικός τύπος και τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δικαιολογούν όμως όλα αυτά την απονενοημένη πράξη;

Παραστάσεις, εικόνες, απογοητεύσεις, κρίση, πρόβλημα επιβίωσης, χαμένα στοιχήματα. Όταν είσαι αξιοπρεπής, περήφανος, όταν έχεις την αξιοπρέπειά σου ψηλά, όταν βλέπεις φελλούς να επιβιώνουν και έχεις κριτήριο, τότε περνάς ζόρικα. Όταν στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στο ταλέντο σου και θέλεις σε μια Ελλάδα αναξιοκρατική και ανέβεις αξιοκρατικά, τότε περνάς ζόρικα. Όταν δε δέχεσαι προτάσεις ανήθικες, όταν δε γουστάρεις να γίνεις κομμάτι από παρεάκια περίεργα, όταν είσαι μοναχικός, τότε περνάς ζόρικα. Όταν έχεις να δουλέψεις μήνες και φτάνεις σε σημείο να πουλάς προσωπικά αντικείμενα, τότε περνάς ζόρικα. Δυστυχώς ο Δημήτρης Βογιατζής δεν ανήκε σε «παρεάκια» στον χώρο της υποκριτικής. Χτύπησε πολλές πόρτες αλλά τις βρήκε ερμητικά κλειστές. Το πάλεψε πολύ, άλλα στο τέλος οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η αυτοκτονία του Δημήτρη Βογιατζή ακολουθεί εκείνη της ηθοποιού Ελευθερίας Βιδάκη, που επίσης πρωταγωνιστούσε στο σίριαλ “Αέρινες Σιωπές” και αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που ζούσε, χτυπημένη από την επιλόχεια κατάθλιψη, το 2004. Οι δυο τους στο σίριαλ υποδύονταν το ζευγάρι.

Φίλοι και συνάδελφοι του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή τον αποχαιρετούν μέσω Facebook και δηλώνουν σοκαρισμένοι. Τώρα είναι όμως πια πολύ αργά…

voyiatzis2

Η κηδεία του Δημήτρη Βογιατζή θα γίνει την Τετάρτη στον Βόλο. Καλή ανάπαυση Δημήτρη.

Δείτε τις αντιδράσεις των συναδέλφων του Δημήτρη Βογιατζή στο facebook.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.