Δύσκολες στιγμές για Παπαντωνίου-Κουράκου: τα άπλυτα στη φόρα

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με τα ιλιγγιώδη ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του Γ. Παπαντωνίου. Τι αναφέρει το Real news;

Σοβαρές αποκλίσεις στις δηλώσεις Πόθεν Εσχες του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου φέρεται να βρήκε η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών της Βουλής, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στους λογαριασμούς που διατηρούσε ο πρώην υπουργός σε ελληνικές τράπεζες διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις ανάμεσα στα ποσά αυτά και στα ποσά που δήλωνε. Αποκλίσεις που εκτείνονται σε πολλά έτη και σε διαφορετικό νόμισμα, οι οποίες προσδιορίζονται σε εκατομμύρια δραχμές για τα έτη προ του 2001 και σε χιλιάδες ευρώ για μετά από αυτό.

Το πόρισμα εμπλέκει και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, το όνομα της οποίας επίσης φέρεται να βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ (ο πρώην υπουργός πάντως υποστηρίζει ότι πρόκειται για συνωνυμία και χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα παντελώς ανακριβή).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ορκωτοί λογιστές της Επιτροπής Πόθεν Εσχες διαπίστωσαν ότι η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων.

Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει ύστερα από αίτημα που διατύπωσε στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης, με επιστολή του. Η κ. Κουράκου αναφέρεται στον αριθμό 919 της λίστας Λαγκάρντ ως “Kourakou Stavroula – Businesswoman”.

Οι ορκωτοί λογιστές είχαν στα χέρια τους αντίγραφα των εξτρέ που τους παρέδωσε ο εισαγγελέας με την κίνηση του λογαριασμού της Σ. Κουράκου στην HSBC και η κίνηση του λογαριασμού αφορούσε την περίοδο 2005-2007. Κατά τις πληροφορίες της Real News η Σ. Κουράκου είχε στον συγκεκριμένο λογαριασμό το 2005 1,7 εκ. δολάρια. Ο ίδιος λογαριασμός το 2007 εμφάνιζε το ποσόν των 2,2 εκ. δολαρίων, μαζί με τους προβλεπόμενους τόκους.

Το πόρισμα βρίσκεται από την Πέμπτη στα χέρια του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος εντός 20 ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Διαβάστε τι απάντησε ο Γ. Παπαντωνίου για τα 40 εκατ. δολλάρια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.