Ποια παραγωγή της Apple πήρε την κατηφόρα

Ποια μετοχή της Apple πήρε την κατηφόρα λόγω συρρίκνωσης της ζήτησης που είχε τους αρχικούς ρυθμούς; Ποια παραγωγή της μείωσε η Apple;

H Apple μείωσε κατά 50% τις παραγγελίες οθονών 9,4 ιντσών από τη Sharp για τα iPad, καθώς οι πωλήσεις της ταμπλέτας είναι μικρότερες του αναμενόμενου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το ίδιο συνέβη και με την LG Display Co Ltd, η οποία κατασκευάζει επίσης οθόνες για το iPad.

Αν και η παραγωγή δεν έχει μειωθεί στο εργοστάσιο της Samsung, του τρίτου προμηθευτή, από τις δύο πρώτες εταιρείες, η Apple ζήτησε να μειώσουν στο μισό την παραγωγή τους. Έτσι, από τις 65 εκατομμύρια οθόνες που ήταν η αρχική παραγγελία για τους τρεις πρώτους μήνες του 2013, τελικά θα παραδώσουν μόλις το 50% στην αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων της Αpple, ένας βασικός λόγος που συνέτεινε σε αυτή την εξέλιξη είναι ότι όλοι και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο iPad mini, τη μικρότερη και φθηνότερη ταμπλέτα που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Apple.

Η άποψη αυτή συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Macquarie Research, η οποία προβλέπει πως στο τρέχον τρίμηνο θα είναι ελαττωμένες κατά 40% συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Κάτι που σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα πέσουν στα 8 εκατ. από τα 13 εκατομμύρια.

Δείτε ποια η νέα προσφορά στο Πλαίσιο για iPad 32GB.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.