“Τη σκότωσαν οι συμμαθητές της”

Σε πένθος βυθίστηκε η Ιταλία από την αυτοκτονία της 14χρονης Καρολίνας. Γιατί αυτοκτόνησε το άτυχο κορίτσι;

Τη σκοτώσατε με τα λόγια σας! Κραυγές αγανάκτησης σαν κι αυτή έχουν πλημμυρίσει το Διαδίκτυο μετά την αυτοκτονία 14χρονης Ιταλίδας που έπεσε θύμα του λεγόμενου φαινομένου του εκφοβισμού στα σχολεία (bullying).

Σοκαρισμένοι, φίλοι και συμμαθητές της 14χρονης Καρολίνας Πίκιο δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους για τον άδικο χαμό της. Κάνουν λόγο για ένα πανέμορφο, κοινωνικό, χαμογελαστό πλάσμα, το οποίο όμως έφτασε να επηρεαστεί τόσο πολύ από τα κακεντρεχή σχόλια των γύρω της που δεν άντεξε. Ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής της πηδώντας στο κενό γεγονός που συγκλόνισε την κοινωνία της πόλης Ναβάρο και όχι μόνο.

Όσοι τη γνώριζαν καλά υποστηρίζουν ότι ήταν τα εκφοβιστικά και κοροϊδευτικά σχόλια κάποιων ασυνείδητων συμμαθητών της αυτά που την έσπρωξαν στο κενό. Πέρα από τα σχόλια όμως φαίνεται ότι υπήρξε και δημοσίευση φωτογραφιών της 14χρονης Καρολίνας στο Διαδίκτυο εν αγνοία της.

Λίγο μετά την είδηση του τραγικού θανάτου της Καρολίνας δημιουργήθηκε στο Twitter hashtag με το όνομά της, το οποίο σχολίασαν πάνω από 3.000 άτομα. «Πόσες αυτοκτονίες θα πρέπει να υπάρξουν ακόμα για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι λέξεις έχουν βαρύτητα;» έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Αύριο θα πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο και να ξαναδώ αυτούς τους ανεγκέφαλους… Δεν το αντέχω».

Οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως να ξεκινήσει ειδική έρευνα για την υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά ο αρμόδιος εισαγγελέας Φραντσέσκο Σαλούτσο προσπάθησε να κάνει τον θόρυβο να κοπάσει λέγοντας: «Προσοχή, να μην ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών με το να επιρρίπτουμε ευθύνες σε όποιον να ’ναι. Είναι μια μεγάλη τραγωδία, αλλά τώρα χρειάζεται προσοχή για να μη δημιουργηθούν καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε άλλες, παρόμοιες τραγωδίες».

Διαβάστε γιατί 15χρονος μαθητής αυτοκτόνησε στην Ιταλία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.