Ο δήμαρχος, η 40αρα γραμματέας και τα δικαστήρια

Ποιο το νέο ερωτικό σκάνδαλο με άτακτο δήμαρχο του νομού Θεσσαλονίκης και την πανέμορφη γραμματέα του;

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας δήμαρχος του νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος με το χαμηλό του προφίλ κατάφερνε να πείσει τους συγχωριανούς του για το πόσο καλός ήταν, πόσο εργατικός, πόσο αποδοτικός. Χώμα έπιανε και χρυσάφι το έκανε … Έτσι έλεγε τουλάχιστον και οι τετραετίες περνούσαν η μια μετά την άλλη. Το παραμύθι αυτό «έπιανε» και ο δήμαρχος δεν έλεγε να ξεκουνήσει από τη δερμάτινη καρέκλα του τεράστιου γραφείου του. Και μπορεί ο δήμαρχος να μην κουνιόταν καθόλου… η δίμετρη όμως γραμματέας του μάλλον… «παρακουνιόταν»!

Η παρουσία της στους διαδρόμους του ολοκαίνουριου δημαρχείου δεν περνούσε από κανέναν απαρατήρητη. Νύφη παλιού δημάρχου, την ήξεραν όλοι πολύ καλά. Άλλωστε εδώ και χρόνια κυκλοφορούσε ανάμεσά τους. Με το που πατούσε το πόδι της στα μαρμάρινα πατώματα τα βλέμματα έπεφταν πάνω της. Αυτή ωστόσο δεν νοιαζόταν. Ο… μεγάλος της καημός ήταν να κερδίσει έστω το βλέμμα του αγαπημένου της, ο οποίος στην αρχή το… έπαιζε δύσκολος. «Είναι δυνατόν να μην με προσέχει;» αναρωτήθηκε πολλές φορές και το μήκος της φούστας ανέβαινε όλο και περισσότερο.

Ψηλή, με μακριά καστανά μαλλιά, με ρούχα γνωστών κυρίως οίκων μόδας έκανε τα πάντα ώστε ο «δημαρχούκος» να την προσέξει. Κι αυτή η μέρα δεν άργησε να έρθει. Επιτέλους την είδε. Και όχι μόνο την είδε αλλά την προσκάλεσε για ένα καφέ στο γραφείο του. Προσκλήσεις και επισκέψεις που γινόταν ολοένα και συχνότερες. Τα χαμόγελα μεταξύ τους έδιναν και έπαιρναν. Αλλά έδιναν και έπαιρναν και οι φήμες στο δημαρχείο για τις… στενές σχέσεις δημάρχου και γραμματέα. Οι δυο τους δεν φαινόταν να νοιάζονται ιδιαίτερα για τα λόγια του κόσμου. Και όσο ο έρωτας τους φούντωνε… τόσο περισσότερο δεν υπολόγιζαν τίποτα!

Το γραφείο και το κλειδί

Ανάμεσα σε έργα, ψηφίσματα, συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου, συσκέψεις ο αγαπημένος δήμαρχος της 40αρας γραμματέας ξέκλεβε λίγο χρόνο για την ίδια. Ο δήμαρχος δούλευε μέχρι αργά το βράδυ. Η περιοχή του ξαφνικά απέκτησε κι άλλα σοβαρά προβλήματα, που έπρεπε να λυθούν άμεσα. «Τι να κάνω; Οι δημότες πρέπει να δουν έργο για να μπορέσω να επανεκλεγώ» ήταν η μόνιμη φράση (δικαιολογίας) στη γυναίκα του. Έτσι οι μέρες, οι μήνες περνούσαν. Ο δήμαρχος γλεντούσε με την αγαπημένη του και η γυναίκα του τον περίμενε στο σπίτι με ζεστό νερό και φαγητό. Η ίδια δούλευε πολλές ώρες και με την επιστροφή της στο σπίτι ήθελε να… ξεκουράσει τον αγαπημένο της. Ο σύζυγος όμως είχε άλλα σχέδια. Το πολυτελές γραφείο του ήταν ένας από τους χώρους που περνούσε πολλές ώρες της ημέρας. Μάλιστα για να μην τον ενοχλεί κανείς ζήτησε από τεχνικό να βρει τρόπο ώστε η πόρτα του γραφείου του να ανοίγει αποκλειστικά και μόνο από μέσα. «Δεν θέλω να μπει κανείς στο γραφείο μου. Είναι ο ιδιωτικός μου χώρος και θέλω να έχω αποκλειστικά και μόνο εγώ το κλειδί» ήταν η εντολή του, η οποία και υλοποιήθηκε άμεσα. «Ξέρεις γιατί το κάνει αυτό;» ρώτησε συνεργάτης του μια άλλη συνεργάτη. «Για να μπορεί να ερωτοτροπεί με την ησυχία του», ήταν η απάντηση της.

Στις κολώνες της ΔΕΗ

Τα καμώματα του δημάρχου δεν έμειναν στους τοίχους του καινούριου δημαρχείου. Τα στόματα δεν έμειναν κλειστά και τα…νέα έφθασαν και κολλήθηκαν στις κολώνες της ΔΕΗ, όπου κάποιος «αντίπαλος» του φρόντισε να ενημερώσει τους δημότες για το πόσο καλός, εργατικός και αποδοτικός ήταν ο δήμαρχός τους… στο κρεβάτι. Τα ερωτικά κόλπα δεν έφτασαν μόνο στα αυτιά των δημοτών αλλά και στα αυτιά της συζύγου, η οποία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Παρά τα παρακάλια του ερωτοχτυπημένου δημαρχούκου, ότι δεν θα πρέπει να διαλύσουν την οικογένειά τους και κατ’ επέκταση το προφίλ του καλού οικογενειάρχη αιρετού, η… απατημένη σύζυγος αποφάσισε να μαζέψει τα πράγματά της και να νοικιάσει σπίτι σε άλλη περιοχή. «Είναι δυνατόν να με δείχνουν με το δάχτυλο; Σε όλες τις κολώνες της ΔΕΗ γράφουν για τα ερωτικά σου και θες να μείνω κιόλας;» του απάντησε εξαγριωμένη και χτύπησε την πόρτα δυνατά πίσω της.

Στη δικαιοσύνη

Ο δήμαρχος που όλο αυτόν τον καιρό τυφλωμένος από έρωτα και πάθος δεν υπολόγιζε κανέναν και τίποτα έμεινε να κοιτά στο κενό. Το μόνο που μπορούσε να κάνει για να θολώσει τα νερά ήταν να κατηγορήσει τους αντιπάλους του για άθλια επίθεση εις βάρος του με ασύστολα ψεύδη. «Αυτό θα κάνω. Αύριο κιόλας θα καταθέσω αγωγή εις βάρος αυτού του άθλιου, που θέλει να βρεθεί στη θέση μου. Θα το στήσω έτσι ώστε να φανεί ότι με τα ψέματα περί ερωτικής σχέσης με την γραμματέα μου, έχει βάλει ως στόχο την καταστροφή μου», σκέφτηκε και έμεινε ακούνητος στον καναπέ του σπιτιού του. Το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα από την… μέχρι πριν λίγη ώρα αγαπημένη του αλλά δεν είχε όρεξη να της μιλήσει. Ήθελε να του πει ότι ο πεθερός της είχε μάθει την ιστορία τους. Του έστειλε γραπτό μήνυμα «να ξέρεις ότι το έχουν μάθει όλοι. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».«Δεν με παρατάς και εσύ… Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι και την άλλη τετραετία δήμαρχος», ήθελε να της πει αλλά δεν το έκανε…

Οι… σικέ εμφανίσεις

Η επόμενη ημέρα στο δημαρχείο ήταν πολύ δύσκολη. Ο δήμαρχος έφθασε αμίλητος. Ζήτησε ένα σκέτο καφέ. «Να μην με ενοχλήσει κανείς. Σήμερα δεν θα δεχθώ κανέναν» είπε ορθά κοφτά στην άλλη του γραμματέα . Κάλεσε δεκάδες φορές στο κινητό τη σύζυγό του αλλά αυτή δεν απάντησε. «Θα ηρεμήσει μετά από λίγες ημέρες» σκέφτηκε. Έφυγε τρέχοντας από το γραφείο αργά το βράδυ όταν έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του. «Θέλω να μιλήσουμε». Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η εικόνα του προς τα έξω. «Δεν θα ξεφτιλιστώ, επειδή ερωτεύτηκα. Θα κάνω τα πάντα, ώστε να τους διαψεύσω όλους» σκεφτόταν μέσα στο αυτοκίνητο. «Θέλω να έχουμε τυπικές σχέσεις πλέον. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα» του είπε η σύζυγός του. Ανακουφίστηκε. Άλλωστε μόνο αυτό τον ενδιέφερε. Πως θα παρουσιάζεται σε διάφορες εκδηλώσεις μαζί της σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτή δέχθηκε και ο γάμος ή μάλλον η δημαρχία σώθηκε!

Διαβάστε τι πήγε να πάθει Έλληνας κυβερνητικός με ιερόδουλη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.