Δημοσκόπηση VPRC: σκάνδαλο η λίστα Λαγκάρντ. Παπανδρέου-Βενιζέλος

Πώς εμπλέκεται ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ; Ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης VPRC;

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό –οικονομικό σκάνδαλο, υποστηρίζει το 61% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση VPRC.

Αίσθηση προκαλεί ότι τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ θεωρούνται μεγαλύτερες από αυτές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση VPRC η απάντηση από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πολύ υψηλό ποσοστό ευθυνών και για τον Γ. Παπανδρέου (81%). Και αυτό έχει τη σημασία του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο απέφυγε στην πρότασή του να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ η κοινωνία συνολικά φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην πρόταση που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
vprc
Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης VPRC που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ, τα υπάρχοντα στοιχεία έχουν ως εξής:

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης VPRC εάν εκτός από πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και ποινικές, στο σύνολο των ερωτηθέντων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Παπακωνσταντίνου 81%, Παπανδρέου 76%, Βενιζέλος 71%, Παπαδήμος 51%.

Στους ψηφοφόρους του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και στο ίδιο ερώτημα εάν υπάρχουν και ποινικές εκτός από πολιτικές ευθύνες, υποστηρίζει πως υπάρχουν για:

Παπακωνσταντίνου 94%, Βενιζέλο85%, Παπανδρέου 81%, Παπαδήμο 63%

To 61% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η υπόθεση Λαγκάρντ συνιστά μεγάλο πολιτικό οικονομικό σκάνδαλο . Στο ποσοστό αυτό προστίθεται ένα 17% που υποστηρίζει ότι είναι και μια συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής και ένα μεγάλο οικονομικό- πολιτικό σκάνδαλο και μόλις το 13% θεωρεί ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής.

Διαβάστε ποιες είναι οι νέες εξελίξεις για τη Λίστα Λαγκάρντ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.