Έκθεση αμφισβητεί 7 μύθους για την παχυσαρκία

Ποιοι είναι οι επτά μύθοι για την παχυσαρκία που αμφισβητούνται; Πόσες θερμίδες καίμε όταν κάνουμε έρωτα;

Μετά του μύθους για τις δίαιτες εξπρές η επιστήμη επανέρχεται με τους μύθους για την παχυσαρκία.

Πολλές πεποιθήσεις σχετικά με την απώλεια βάρους δεν αντέχουν τον επιστημονικό έλεγχο, δηλώνουν γιατροί που θέλουν να θέσουν το επίπεδο δημόσιας υγείας έναντι μύθων, όπως τα οφέλη του σεξ στο κάψιμο των θερμίδων ή την αξία του πρωινού.

Στη διαδικτυακή έκδοση του ‘New England Journal of Medicine’, Αμερικανοί γιατροί αντιμετώπισαν 7 μύθους σχετικούς με την παχυσαρκία που βρίσκονται συχνά στη δημοσιότητα και υλικό από δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και 6 υποθέσεις που εκτιμάται ότι ισχύουν παρά την έλλειψη πειστικών αποδείξεων.

Οι μύθοι ήταν:

1. Μικρές, συνεχείς αλλαγές στην πρόσληψη ή ξόδευση ενέργειας θα οδηγήσουν σε μεγάλες, μακροπρόθεσμες αλλαγές στο βάρος.
2. Οι ρεαλιστικοί στόχοι στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι σημαντική επειδή αλλιώς οι ασθενείς θα έχουν σύγχυση και θα χάσουν λιγότερο βάρος.
3. Η μεγάλη, γρήγορη απώλεια βάρους σχετίζεται με φτωχότερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα απώλειας βάρους σε σχέση με αργή, σταδιακή απώλεια βάρους.
4. Η αξιολόγηση του σταδίου αλλαγής της ετοιμότητας για δίαιτα είναι σημαντική στο να βοηθηθούν ασθενείς που επιζητούν αγωγή για απώλεια βάρους.
5. Μαθήματα σωματικής εκπαίδευσης με την τρέχουσα μορφή παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ή μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.
6. Ο θηλασμός προστατεύει από την παχυσαρκία.
7. Με το σεξ καίγονται 100 έως 300 θερμίδες.

Οι μύθοι είχαν βασιστεί σε πηγές, όπως εθνικές συστάσεις υγείας και έρευνες από το 1960 σχετικά με δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων. Στη νέα έκθεση, ο David Allison από το University of Alabama στο Birmingham, συζητά περισσότερο πρόσφατες πειραματικές έρευνες που ξεσκεπάζουν κάθε μύθο.

Ο Tom Ransom, ενδοκρινολόγος στο Χάλιφαξ, σχετικά με το μύθο του στόχου για δίαιτα, δήλωσε ότι πάντα λέει στους πελάτες του ότι η πρώτη νίκη είναι να σταματήσουν να αυξάνουν το βάρος τους. Η δεύτερη είναι να χάσουν ορισμένα κιλά και η τρίτη νίκη είναι να ανεχτούν το σημείο σταθεροποίησης.

Ο Ransom δήλωσε ότι η νέα έκθεση αποτελεί μεγάλο θέμα συζήτησης σχετικά με το τι είναι αποτελεσματικό και τι όχι.

Η διαιτολόγος Stefanie Senior, στο Τορόντο, συμφωνεί ότι η έκθεση προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό, που όπως είπε, μπορεί ενδεχομένως να τείνει να πιστέψει κάτι όταν το ακούει χωρίς να ερευνά αντίθετες συμβουλές.

Η Senior απέρριψε τα οφέλη του σεξ όσον αφορά το κάψιμο των θερμίδων, που στο τέλος της ημέρας δεν υπερβαίνουν τις 50 θερμίδες.

Οι ερευνητές επίσης αντιμετώπισαν 6 υποθέσεις περιλαμβανομένων των υποτιθέμενων οφελών της τακτικής κατανάλωσης πρωινού, της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, σνακ, δίαιτας γιο γιο.

Αν ως σνακ καταναλώνετε μπαστουνάκια από καρότα ή τσιπς, υπάρχει μεγάλη διαφορά, δήλωσε ο Ransom. Επίσης μετρά αν τα σνακς προστίθενται στις θερμίδες που ήδη έχουν καταναλωθεί.

Το ίδιο σκεπτικό εφαρμόζεται στην κατανάλωση πρωινού. Αν κάποιος καταναλώσει ισορροπημένο γεύμα το πρωί και βάζει την τροφή σε τάπερ κατά τη διάρκεια της ημέρας τείνει να βοηθήσει με τον έλεγχο της πείνας και της όρεξης, αλλά δεν είναι απόδειξη ότι θα καταναλώσει λιγότερα, δήλωσε η Senior.

Και οι 2 ειδικοί υπογράμμισαν ότι ότι ισχύει με την απώλεια βάρους ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων. Αριθμός παραγόντων όπως άλλες παθήσεις, ύπνος και φάρμακα χρειάζεται να ληφθούν υπόψη όταν αξιολογείται η απώλεια βάρους.

Διαβάστε ποιες είναι οι θαυματουργές τροφές που καίνε λίπος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.