Επεισόδια στην πορεία: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνας

Ποια επεισόδια εξελίχθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για τις καταλήψεις; Ποιοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί;

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα λόγω πορείας οι πιο κάτω οδοί στο κέντρο της Αθήνας: η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας από Χίλτον έως Σύνταγμα και η Αμαλίας από τη Συγγρού.

Επεισόδια με υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας φέιγ βολάν, στα οποία εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στα επεισόδια, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από τα Προπύλαια και κατευθύνεται δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Επίσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.
Προπορεύεται ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.

Διαβάστε ποιοι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί στις 12/1/2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.