Sprider Χρεοκοπία: ρημαγμένο το κορυφαίο της κατάστημα

Sprider. Το αλλοτινό κατάστημα «κόσμημα» της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας ρούχων είναι κλειστό. Πώς έφτασε η Sprider στη χρεοκοπία;

Το τεράστιο κατάστημα της Spider στην Ανθούσα είναι κλειστό. Ένα χαρτί Α4 κολλημένο στην κεντρική πόρτα της εισόδου, «παριστάνει» την ταμπλέτα, ειδοποιεί και παραπέμπει τους πελάτες να εξυπηρετηθούν στο υποκατάστημα της Αγίας Παρασκευής.

Μέσα, μια άδεια αίθουσα. Ούτε καν τα ράφια και τα σταντ. Τα μάζεψαν όλα. Μερικά σκουπίδια στην είσοδο, είναι τα απομεινάρια μιας θύμησης που συνδέθηκε με τη χρυσή εποχή της λιανεμπορικής αλυσίδας Spider.

Το πάρκινκ που άλλοτε δεν είχε περισσευούμενη ούτε μια θέση, ερμητικά άδειο. Ένας φύλακας από το διπλανό κτήριο του εκθεσιακού κέντρου που ανήκει στους ιδιοκτήτες της Sprider, μας βλέπει από τις κάμερες και μας πλησιάζει να μας ρωτήσει τι θέλουμε. Οι ρόλοι γρήγορα αλλάζουν και τον ρωτάμε εμείς… δεν ξέρει τίποτα.

Φεύγουμε για Παιανία. Οι πληροφορίες μας θέλουν στο υποκατάστημα της Sprider στην περιοχή, να γίνεται παζάρι ρούχων με τιμές από δύο ευρώ έως 10, σε κομμάτια που άλλοτε ήθελες ακόμα και 60 ευρώ να αγοράσεις.

Πράγματι, γυναίκες και άντρες, μέσα σ΄ ένα μισοφωτισμένο κατάστημα Spider, προσπαθούν να ξεχωρίσουν τα νούμερα στα ρούχα, αν το παπούτσι έχει ταίρι και αν η κάτω φόρμα έχει το αντίστοιχο κομμάτι από επάνω.

Τα ρούχα σε κρεμάστρες στη σειρά, καμιά δεκαριά καταναλωτές ψάχνουν την ευκαιρία που πιστεύουν ότι δεν θα ξαναβρούν, οι λιγοστοί υπάλληλοι τακτοποιούν, αλλά η θλίψη είναι διάχυτη.

Τι δεν πήγε καλά για τη Sprider; Η κρίση τα σάρωσε όλα; Πως μια κορυφαία ελληνική εταιρεία δεν «βάστηξε»; Θα τα κλείσει όλα τα υποκαταστήματα; Οι υπάλληλοι της θα βγουν στο δρόμο; Το άρθρο 99 θα σώσει, «οτιδήποτε, αν σώζεται»; Γιώτα Ηλίου

Διαβάστε πώς η Sprider προσπαθεί να γεμίσει τα άδεια της ταμεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!