Γνωστό τυροκομείο παράγει ελληνική φέτα πολλών αστέρων

Ποιο γνωστό τυροκομείο με το Χρυσό Μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τυριού παράγει φέτα πολλών αστέρων;

Από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που στο greak taste awards διακρίνοται, το τυροκομείο Αρβανίτη είναι μια εξ αυτών. Λίγες ημέρες πριν από την διάκρισή του στο Great Taste Awards, το Τυροκομείο Αρβανίτη γυρνούσε και με το Χρυσό Μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τυριού από τις ΗΠΑ για την φέτα του, ενώ στον ίδιο διαγωνισμό το Ντόπιο Τυρί Νεοχωρούδας κατέκτησε το αργυρό στην κατηγορία του.

Στο Great Taste Awards η φέτα Αρβανίτη ήταν η μόνη στην κατηγορία τους που κέρδισε τρία αστέρια (άριστα δηλαδή!) ενώ και το Τυρί Τσαντίλας που βγάζει η ίδια εταιρεία πήρε δύο.

Το Τυροκομείο Αρβανίτη έχει μια ιστορία 32 ετών και πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά στην χώρα μας. Η μονάδα παραγωγής του βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής γαλακτοκομίας, στη Νεοχωρούδα της Μακεδονίας και έχει έκταση 2.000 τ.μ. Οι εξαγωγές ξεκίνησαν το 1999 και σήμερα καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελούν το 25% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης.

To Τυροκομείο Αρβανίτη βρίσκεται εγκατεστημένο σε μια συνολική έκταση 20.000 τ.μ. – μόνο στο 10% της έκτασης λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του τυροκομείου, πιστοποιημένου με ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητας ISO 22000 και βιολογική διαχείριση λυμάτων.

Στο πρόγραμμα των προϊόντων του Τυροκομείου Αρβανίτη υπάρχουν και «ξεχασμένες» παραδοσιακές γεύσεις της πατρίδας μας που επανακυκλοφόρησαν σε ιδιαίτερα ελκυστικές συσκευασίες – όλες διατίθενται είτε στα ράφια των αλυσίδων λιανικής, είτε σε επιλεγμένα σημεία της μαζικής εστίασης περιλαμβάνοντας προϊόντα ιδιαίτερης διατροφικής αξίας όπως Αγελαδινό Τυρί, Ανθότυρο, Ντόπιο Τυρί, Φέτα ΠΟΠ, τα Ποντιακά τυριά Γαής και Πλεξούδα, Κατσικίσιο Τυρί Χαλκιδικής, Κασέρι Π.Ο.Π., Κεφαλοτύρι Αγελαδινό ρόδα, Κεφαλοτύρι Πρόβειο, Μανούρι Π.Ο.Π., Μυζήθρα, Ορεινό Ημίσκληρο, Σαγανάκι, Καπνιστό Τυρί Θεσσαλονίκης, Σουλουγούνι, Φρέσκο Τυρί Τσαντίλας και Κατσικίσιο Τυρί Τσαντίλας Παραδοσιακό.

Τα προϊόντα του Τυροκομείου Αρβανίτη εξάγονται σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ξένων χωρών μεταξύ των οποίων Ιταλία, Πολωνία, Σουηδία, Βέλγιο, Καναδάς, Ιαπωνία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελβετία και καλύπτουν το 25% περίπου της συνολικής παραγωγής – το πρώτο πεντάμηνο του 2012 παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 20% χάρις στις συνεχείς επενδύσεις στην γραμμή παραγωγής ελληνικής φέτας!

Τα προϊόντα του τυροκομείου Αρβανίτη συγκεντρώνουν συνεχώς πλήθος βραβείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – μόνο την τελευταία διετία:

* Η ομάδα του ΒΗΜΑgourmet επέλεξε για το 2011 το «Φρέσκο τυρί Τσαντίλας Αρβανίτη» ανάμεσα στα 100 καλύτερα ελληνικά προϊόντα

* Στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού (Οκτώβριος 2011) το Τυροκομείο Αρβανίτη απέσπασε 8 διακρίσεις – περισσότερες από οποιοδήποτε τυροκομείο της χώρας μας.

* Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμού Τυριού που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών (Μάρτιος 2012) το Τυροκομείο Αρβανίτη απέσπασε ένα χρυσό (Φέτα Αρβανίτη) και ένα αργυρό μετάλλιο (Ντόπιο τυρί Νοεοχωρούδας) ανάμεσα σε 2.502 συμμετοχές από 24 χώρες του κόσμου.

Δείτε ποιος ο τουρίστας που εξάγει λάδι Μάνης σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!