#

Η λεκάνη του Αδόλφου Χίτλερ, πού έκανε την ανάγκη του [φωτο]

Ποια ήταν η λεκάνη που λάτρευε ο Αδόλφος Χίτλερ; Που βρισκόταν αυτή η λεκάνη; Δείτε φωτογραφίες της λεκάνης και του μεγαλύτερου σκάφους της εποχής του.

Δεν πίστευε στα μάτια του ο αγοραστής ενός καταστήματος στο Νιου Τζέρσι όταν ανάμεσα στα αντικείμενα που είχαν απομείνει μέσα στο κτίριο ήταν και η λεκάνη του Αδόλφου Χίτλερ!

Ο Greg Kohfeldt αγόρασε πριν από είκοσι χρόνια το κατάστημα του Sam Carlani και όπως υποστηρίζει η λεκάνη προέρχεται από το ιδιωτικό σκάφος του Φύρερ, Aviso Grille, που είχε μήκος 400-500 πόδια και στην εποχή του ήταν το μεγαλύτερο σκάφος. «Επιθυμούσε να πλεύσει μ’ αυτό στον Τάμεση όταν θα είχε εισβάλει στην Αγγλία και σκόπευε να ζήσει στα Ανάκτορα των Ουίνδσορ», αναφέρει ο Kohfeldt.

Άλλος κάτοικος της πόλης Φλωρεντίας του Νιου Τζέρσι, ειδικός στο γιοτ του Αδόλφου Χίτλερ, ο Dick Glass ανέφερε ότι το σκάφος ήταν εξοπλισμένο με οπλισμό, είχε πλήρωμα 245 ατόμων και διέθετε ιδιωτικό δωμάτιο για την Eva Braun. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σκάφος, Aviso Grille, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κάποια στιγμή της ιστορίας: ο ναύαρχος του Χίτλερ, Karl Dönitz, στάθηκε στο κατάστρωμα την 1η Μαΐου 1945 και ανακοίνωσε τον θάνατο του Φύρερ και πήρε υπό την εξουσία του τη Γερμανία.

Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, το Aviso Grille μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και στα χέρια του Αμερικανού ναυπηγού Harry Doan, που παράνομα χρέωνε τους επισκέπτες με 25 σεντς ώστε να επιβιβαστούν και να περιηγηθούν στο γιοτ του Χίτλερ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Glass, τόσο ο Doan όσο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλησαν να αποτρέψουν το σκάφος από το να μετατραπεί σε μνημείο του Αδόλφου Χίτλερ κι έτσι ο Doan το μετέτρεψε σε παλιοσίδερα και το εγκατέλειψε στην αυλή του στη δεκαετία του ’50.

Εκείνη την εποχή ο Sam Carlani χρειαζόταν μία λεκάνη και ο Doan, καλός του φίλος και συμπαίκτης πόκερ, του είπε ότι είχε μία διαθέσιμη. Ο Kohfeldt ανέφερε ότι η τουαλέτα διέθετε όλα τα εξαρτήματα μίας τουαλέτας πλοίου, συμπεριλαμβανομένου και σχισμής απ’ όπου μπαίνει θαλασσινό νερό για τη λεκάνη. Στη βάση του ήταν χαραγμένοι χαρακτήρες τον τύπο των οποίων ο Αδόλφου Χίτλερ λάτρευε και ανήκαν σε διάσημη και κλασική γερμανική οικογένεια. Η τουαλέτα μετατράπηκε σε τουριστικό θέαμα από το 1952, καθώς οι άνθρωποι έκαναν ολόκληρο ταξίδι για να δουν το σημείο όπου ο Χίτλερ έκανε την ανάγκη του!

Πέρυσι, η λεκάνη μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο του Φύρερ, όπου παρουσιάστηκε σε ένα σόου για να δημοπρατηθεί. Αν κι εν τέλει δεν βρέθηκε αγοραστής, ο Kohfeldt χάρηκε που δέχθηκε το δωρεάν ταξίδι κι έζησε την εμπειρία να κοροϊδέψει τον Φύρερ μεταφέροντας την τουαλέτα του όπου ο ίδιος είχε μόνο ονειρευτεί ότι θα φθάσει. Κι αν ο Kohfeldt αισθάνθηκε περηφάνια γι’ αυτό το γεγονός, ωστόσο δεν τον ενθουσιάζει ότι έχει στην κατοχή του μόνο την τουαλέτα του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς όταν το σκάφος διαλύθηκε τα διάφορα αντικείμενα διασκορπίστηκαν σε ολόκληρη την πόλη της Φλωρεντίας.

Ένας άνδρας πήρε το ξύλο κι έφτιαξε βεράντα. Η American Legion Post 194 διαθέτει ένα από τα τραπέζια του γιοτ στο γραφείο, ενώ άλλα κομμάτια του Grille, με το οποίο ο Φύρερ ονειρευόταν ότι θα καταλάβει τη Μεγάλη Βρετανία, διασκορπίστηκαν σε κοντινές πόλεις. Και οι κάτοικοι της Φλωρεντίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους ως ιστορικής σημασίας αλλά ως μέρος της καθημερινότητάς τους.

Δείτε τις φωτογραφίες με την λεκάνη του Αδόλφου Χίτλερ και το μεγαλύτερο σκάφος της εποχής του:

Διαβάστε ποιο ήταν το σκοτεινό χάρισμα του Αδόλφου Χίτλερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!