Καζάνι που βράζει τα εργοστάσια της Coca Cola

Γιατί η κατάσταση στα εργοστάσια της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Βόλο μοιάζει με καζάνι που βράζει;

Τα σωματεία εργατοϋπαλλήλων των μονάδων της Coca Cola αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Φεβρουαρίου. Στην εξώδικη διαμαρτυρία που έχουν αποστείλει και κοινοποιήσει στους υπουργούς Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης, και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλουν νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου που προωθεί η εταιρεία Coca Cola.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η διοίκηση τούς έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν δεχτούν την απόλυσή τους τότε θα προχωρήσει στο κλείσιμο των μονάδων της Coca Cola.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων της Coca Cola, η πολυεθνική τα τελευταία τρία χρόνια έχει απολύσει πάνω από 1000 άτομα αναστέλλοντας την λειτουργία των εγκαταστάσεων σε έξι περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Ρόδος, Κρήτη, Πάτρα και Αθήνα.

Το σωματείο δε των υπαλλήλων στο εργοστάσιο της Coca Cola του Βόλου καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε εισαγωγές έτοιμων μιγμάτων, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου, οδηγώντας το σε σταδιακό κλείσιμο.

Είναι χαρακτηριστικό δε όπως λένε οι ίδιοι, ότι οι άνθρωποι που αποχώρησαν με το προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου δεν καλύφθηκαν εντατικοποιώντας έτσι την δουλειά όσων ακόμη απασχολούνται στη μονάδα της Coca Cola αλλά και τις πιθανότητες να συμβεί εργατικό ατύχημα.

Δείτε γιατί μετακίνησε τη μυστική συνταγή της η Coca Cola.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!