Ποια γνωστή ασφαλιστική εταιρεία βάζει λουκέτο

Ποια γνωστή ασφαλιστική εταιρεία βάζει λουκέτο; Τι αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος;

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Evima Group και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς η ασφαλιστική Evima Group βρέθηκε να μην διαθέτει επαρκή εποπτικά κεφάλαια και τεχνικά αποθέματα, ενώ παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

Πλέον, αναστέλλεται η υποχρέωση της Evima Group για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών, ενώ τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας. Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. evima1

Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το “Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων”. Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Για τα ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών, τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της. Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον εκκαθαριστή.

Διαβάστε ποια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία κατεβάζει ρολά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.