#

Προκλητικές δηλώσεις Μέργου: “Υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα” [video]

Δείτε το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό.

Με την απελπισία χιλιάδων πολιτών ”παίζει” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, όπου δήλωσε προκλητικά στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιριών, ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός.

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε κατά λέξη ο κ. Μέργος, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση πασχίζει να μαζέψει όπως – όπως τη γκάφα του υπουργού Εργασίας, ο οποίος επιχείρησε να ανοίξει το θέμα της νομοθεσίας για τις απεργίες.

Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός σήμερα είναι μόλις 586 ευρώ, ενώ για τους κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται στα 511 ευρώ.

Μετά το σάλο που προκάλεσε αυτή η δήλωση το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να κάνει διευκρινίσεις αδειάζοντας ουσιαστικά τον Γιώργο Μέργο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “στο συγκεκριμένο συνέδριο – όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε εσπευσμένα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως στην Ελλάδα είναι ούτως η άλλως χαμηλός και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν τίθεται θέμα για τον κατώτατο μισθό.

Το ερώτημα παραμένει αν αυτά τα 586 ευρώ φτάνουν για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος ή αν εσείς θα μπορούσατε να ζήσετε με αυτά τα χρήματα;

Δείτε το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του Γιώργου Μέργου:

Διαβάστε ποιος ο κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο για το 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!