Έρευνα φωτιά του Independent για τη Χρυσή Αυγή

Γιατί η έρευνά της εφημερίδας Independent για τη Χρυσή Αυγή; Ποιος ο ρόλος της Χρύσης Αυγής σύμφωνα με την έρευνα της Independent;

Σοκ προκαλεί η έρευνά της εφημερίδας Independent, η οποία διαλευκάνει τις τακτικές που χρησιμοποιούνται προκειμένου να στρατολογηθούν τα νέα παιδιά στο δόγμα του φυλετικού μίσους της Χρυσής Αυγής.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο σκοτεινό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την έρευνα της Independent, το νεοφασιστικό κόμμα διαδίδει επιθετικά το αντιμεταναστευτικό-ακροδεξιό μήνυμά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κερδίζοντας έδαφος μεταξύ των νέων της χώρας.

Παράλληλα τα αντισυστημικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής δίνουν μια δελεαστική εναλλακτική λύση από τα ριζοσπαστικά αριστερά ή αναρχικά κινήματα που τραβούσαν τους εφήβους στην Ελλάδα. Η εφημερίδα Independent πήρε συνεντεύξεις σε πάνω από 50 καθηγητές, γονείς και έφηβους μαθητές από σχολεία σε όλη την Αθήνα.

Όλοι συμφωνούν ότι το κόμμα Χρυσή Αυγή γίνεται σταδιακά της μόδας. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Βασιλικής Γεωργιάδου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικός στον ακροδεξιό ριζοσπαστισμό,η οποία μελετά την Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια:

”Έχουν απορρίψει την ετικέτα του Ναζισμού και στην θέση του παίζουν το χαρτί του εθνικισμού. Χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική ιστορία ως καμουφλάζ για να κρύψουν την αληθινή ταυτότητά τους: ότι είναι οπαδοί του Χίτλερ και του αντισημιτισμού”.

Δείτε γιατί ο Κασιδιάρης έφυγε από επιτροπή της Βουλής έξαλλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.