Ιταλικές Εκλογές 2013 Exit Poll Αποτελέσματα: Θα γίνει σκληρή κόντρα

Τι δείχνουν τα επίσημα exit poll για στις Ιταλικές Εκλογές 2013; Φωτιά τα αποτελέσματα. Θα γίνει σκληρή κόντρα.

Μετά τα exit poll στις Προεδρικές εκλογές 2013 στην Κύπρο, βγήκανε και τα exit poll στις Ιταλικές εκλογές 2013. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προηγείται του κεντροδεξιού μπλοκ του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα exit polls που δημοσίευσαν το Sky TG 24 και η RAI μετά το κλείσιμο της κάλπης στις ιταλικές εκλογές τη Δευτέρα.

Tα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με τα exit polls δείχνουν ότι οι κεντροαριστεροί (Μπερσάνι) κερδίζουν 35-37% των ψήφων, ο Μπερλουσκόνι 29-31%, ο Γκρίλο 19-21% και ο Μόντι 8-10%.

Με βάση το Sky TG 24 η συμμαχία του κ. Μπερσάνι, συγκεντρώνει 34,5% στην Κάτω Βουλή και 37% στη Γερουσία, μπροστά από το κόμμα “Λαός της Ελευθερίας” του κ. Μπερλουσκόνι που συνασπίστηκε με τη Λίγκα του Βορρά και κερδίζει περίπου 29% στη Κάτω Βουλή και 31% στη Γερουσία.

Το κίνημα διαμαρτυρίας “Πέντε Αστέρια” του Πέπε Γκρίλο βρίσκεται, σύμφωνα με τα exit polls, στην τρίτη θέση με 19% στην Κάτω Βουλή και 16,5% στη Γερουσία, ενώ ο κεντρώος συνασπισμός “Επιλογή Πολιτών” του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι λαμβάνει ποσοστό 9,5% στην Κάτω Βουλή και 9% στη Γερουσία.

Τα exit polls της Sky δείχνουν ότι θα γίνει σκληρή κόντρα μεταξύ Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι για την νίκη στην περιφέρεια κλειδί της Λομβαρδίας, όπου και πιθανότατα θα κριθεί το εάν θα μπορέσει ο Μπερσάνι να πάρει την πλειοψηφία στη γερουσία χωρίς να χρειαστεί τη συμμαχία με το Μόντι.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα φωτιά του 2ου γύρου στις Προεδρικές εκλογές 2013 της Κύπρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!