Προεδρικές 2013: Πώς ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι [video]

Διαβάστε πώς ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι των προεδρικών εκλογών 2013 και ποιες είναι οι δηλώσεις τους μέχρι τώρα.

Λίγο μετά τις 7:00 και οι κάλπες άνοιξαν για την έναρξη των Προεδρικών εκλογών 2013.

Στις 08:03 άνοιξαν και οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά 6.124 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, 3.741 εξ αυτών στο Λονδίνο, στα εκλογικά κέντρα της Υπάτης Αρμοστείας και του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου.

Στις 08:15 ομαλά ξεκίνησε και η εκλογική διαδικασία στην Αθήνα

Στις 08:30 ψήφισε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Κώστας Κυριάκου (Ούτοπος) στο Δημοτικό Σχολείο Αργάκας, Κέντρο Α’, Αργάκα. ο Υποψήφιος Πρόεδρος κος Κυριάκου δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Αργάκα της Πάφου, πως ενόσω ήταν υποψήφιος γίνονταν «βρόμικες εκλογές» και κάλεσε τους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των εκλογών της 17η Φεβρουαρίου «να κάνουν σωστές εκλογές», αυτή τη φορά, όπως είπε. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση, αλλά και «απαίτησε» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να κάνει σωστές και δημοκρατικές εκλογές.

Στις 09:00 ψήφισε ο Υποψήφιος Πρόεδρος κος Σταύρος Μαλάς. Δείτε το βίντεο στην ψηφοφορίας και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά:

Περίπου στις 09:15 ο Γενικός Έφορος Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης δήλωσε οτι ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία. Στην Λεμεσό ψηφίζουν 45.000 γυναίκες και 35.000 άντρες.

Στις 09:36 ψήφισε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τη σύζυγό του και το γαμπρό του. Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόταν από βουλευτές του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ. Δείτε το βίντεο κατα την διάρκεια της ψηφοφορίας του και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά:

proedrikes-2013-psifoforia-ypopsifioi-proedroi 2

proedrikes-2013-psifoforia-ypopsifioi-proedroi

Στις 09:43 έφτασε στο Λύκειο Ακροπόλεως, ο Υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας , συνοδευόμενος απο την γυναίκα, τον γιο του Ορφέα αλλά και στελέχη απο το εκλογικό του επιτελείο. Δείτε το βίντεο κατα την διάρκεια της ψηφοφορίας του και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά:

Στις 09:55 Ψήφισε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού λίγο νωρίτερα από τη καθορισμένη ώρα. Λίγο πιο μετά στις 10:05, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν, έφτασε στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως, Κέντρο Β΄στον Στρόβολο για να ψηφίσει και αυτός με την σειρά του. Λίγο αργότερα στις 10:30 ψήφισε στο 5ο Δημοτικό Αγ. Ιωάννη στη Λεμεσό και η Γ.Γ του κινήματος Οικολόγων, συνοδευόμενη από την οικογένειά της και μέλη του κινήματος.

Στις 11:10 ψήφισε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Δημήτρης Χριστόφιας,στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, Κέντρο Κ’ στην Έγκωμη, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και τον εγγονό του. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά:

Περίπου στις 11:15 στο Δημοτικό Σχολείο Ελένειο, στη Λευκωσία ψήφισε και ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Στις 11:20 ψήφισε η υποψήφια πρόεδρος Πραξούλα Αντωνιάδου στο Γ’ Δημοτικό Αγλαντζιάς. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά:

Διαβάστε ποια είναι τα 16 εκλογικά κέντρα που θα ανοίξουν στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.