“Εγώ θα δικάσω εάν πάθει κάτι το παιδί μου”

Ποια σκληρά λόγια ξεστόμισε ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου, ενός απο τους συλληφθέντες για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

«Δεν έγινε συμπλοκή. Αυτά που λένε οι αστυνομικοί είναι ψέματα. Τον πήγαν στην Ασφάλεια, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έδεσαν τα χέρια πίσω με χειροπέδες, τον έβαλαν να γονατίσει φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσαν επί ώρες. Όχι για ανάκριση, αλλά για βασανιστήρια.»
Σύμφωνα με συνέντευξη στο zougla.gr, αυτές τις εμπειρίες μοιράστηκε με τον πατέρα του ο Δημήτρης Μπουρζούκος, συλληφθείς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο πατέρας του 24χρονου, μιλώντας στη zougla.gr, περιγράφει καρέ καρέ τα όσα έζησε ο γιος του στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Κοζάνης μετά τη σύλληψή του.

Οργισμένος για τα βασανιστήρια που φέρεται να υπέστη ο γιος του, ο κ. Γιάννης Μπουρζούκος εξηγεί ότι ο Δημήτρης -αλλά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες- κακοποιήθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα να υποστούν βαριές κακώσεις σε όλο τους το σώμα.

«Μιλάμε για βασανιστήρια, όχι για ανάκριση»

Όπως λέει, τα χτυπήματα που δέχτηκαν σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούσαν την ανάκριση, αλλά αποσκοπούσαν καθαρά στον βασανισμό των κατηγορουμένων.

«Τον μετέφεραν στην Ασφάλεια, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έδεσαν τα χέρια πίσω με χειροπέδες, τον έβαλαν να γονατίσει φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσαν επί ώρες. Όχι για ανάκριση, αλλά για βασανιστήρια. Τον ρωτούσαν μόνο: “Πώς σε λένε; Από πού είσαι;”. Αυτός δεν μίλαγε, δεν τους έλεγε τίποτα, και τον γρονθοκοπούσαν στο κεφάλι επί ώρες. Κανονικό βασανιστήριο. Δεν έχει σχέση με την ανάκριση. Ο αστυνομικός που τον χτύπαγε, αυτός ο μάγκας, δεν τον ρώταγε τίποτα. Του έλεγε: “Ήρθατε εσείς οι μάγκες από την Αθήνα στους επαρχιώτες τους αστυνομικούς να κάνετε ληστεία; Τώρα θα σου δείξω!”» περιγράφει ο κ. Μπουρζούκος σοκαρισμένος, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ο γιος του έκτοτε εμφανίζει έντονες ζαλάδες και κεφαλαλγία.

«Θα τους δικάσω εγώ»

Όσον αφορά δε τους άλλους τρεις συλληφθέντες, ο κ. Μπουρζούκος αναφέρει ότι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον γιο του, ενώ επισημαίνει ότι, σε συνομιλία που είχε με την μητέρα ενός εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων, εκείνη του αποκάλυψε ότι ο γιος της κατά την κακοποίησή του υπέστη εξάρθρωση ώμου.

«Ακόμα και τώρα, που πήγαμε να τον δούμε, το ένα του χέρι ήταν δεμένο με χειροπέδες. Μιλάμε για ένα παιδί 24 χρονών. Ζαλίζεται εδώ και τρεις ημέρες και δεν τον πάνε στο νοσοκομείο. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αστυνομικούς να δικάζουν και να συμπεριφέρονται έτσι; Αν πάθει κάτι το παιδί μου, θα μάθω ποιος το έκανε και θα είναι λίγες οι μέρες του. Υπόθεση Κορκονέα δεν θα επιτρέψω. Θα τον δικάσω, θα τον εκτελέσω μόνος μου» τονίζει εξοργισμένος.

Σημειώνει, τέλος, ότι στη συζήτηση που είχε με τον γιο του, εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντάς του: «Mη στεναχωριέστε. Νομίζουν ότι κάτι μου έκαναν. Δεν μου έκαναν τίποτα. Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορούν να το πειράξουν».

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η επεξεργασία με Ρhotoshop στην περίπτωση του Δ. Πολίτη (σ.σ.: στην πρώτη από αριστερά φωτογραφία) έγινε διότι, καθώς ο νεαρός αρνούνταν να σηκώσει το κεφάλι του, αστυνομικός το κράτησε όρθιο προκειμένου να γίνει η λήψη της φωτογραφίας και ακολούθως το χέρι του αφαιρέθηκε. Παράλληλα, η αστυνομία ισχυρίζεται πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης ένας εκ των κατηγορουμένων έβγαλε αιφνιδιαστικά πιστόλι Beretta.

Από την πλευρά της, η συνήγορος του Δημήτρη Μπουρζούκου κ. Άννα Παπαρρούσου δήλωσε στη zougla.gr πως κατά τη συνάντηση που είχε με τον εντολέα της διαπίστωσε ότι είναι βαριά κακοποιημένος.

«Έχω υποβάλλει αίτημα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις. Μου είπαν ότι θα καλέσουν γιατρό για να τον εξετάσει και να κρίνει αν πρέπει να διακομισθεί. Τι να κρίνει; Είναι βαριά χτυπημένος και πρέπει να τεθεί άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση» τόνισε η κ. Παπαρούσου.

Διαβάστε επίσης τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι των 4 συλληφθέντων για την κακοποίηση τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

10 Σχόλια

  1. Αυτος ο ”κυριος”!!!μπορει να λεει και να φανταζετε οτι θελει.Εμεις ολοι ομως,οι σιωπηλοι,συμφωνουμε απολυτα και επικροτουμε την αντιμετωπιση των κακοποιων -ληστων που με θρασος αναιδεια και αποφασιστικοτητα,δεν διστασαν να απειλουν ενα ολοκληρο χωριο,και μαλιστα να αναγκασουν τους αστυνομικους να τους αφοπλισουν διχως -ευτυχως- θυματα μεσα στο κεντρο της Βεροιας!!Ειναι υπευθυνος για το καταντημα του ”βλασταριου του”και βρισκει αντιμετωπους ολους εμας,την σιωπηλη κοινωνια,που εχει μεινει αναυδη με το θρασος και την αναιδεια του ανωτερω οπως της ”μανας”του αλλου ενοπλου μασκοφορου!ο τιτλος της μανας και του πατερα,ντροπιαζετε και ξευτελιζετε απο τα στοματα τους!Ευχης εργο ειναι να σιωπησουν.-

  2. dimitri mpourzouko ,
    ta sfalmata tou paidioy deixnoun tin anikanotita tou goniou …. ton patera sou diladi se megalo bathmo … eseis omos den eiste pia paidia kai
    bebaia kanete plaka …. oute pou kserete ti tha pei zoi …. kai mesa stin anoia sas , me diakopes kagien kai frapedes apofasisate na to peksete kai anarxikoi …. gia na skotosete ti baremara sas epeidi i tixi sas ta edose ola aploxera ….

  3. Nai entaksei symfwnw alla an ei astynomikei varvaroteita einai apodektei gia ton alpha ei veita logo, tote pou einai ei evrwpei pou lete (mesei anatolei einai, ya?)

  4. Τον Τσοχατζόπουλο δεν είδα κατά την προσαγωγή του να τον συνοδεύουν δεμένο 20 γουρούνια με κουκούλες! Αντίθετα τον κάνανε και χειραψίες και ας είχε κλέψει αποδεδειγμένα εκατομμύρια ευρώ. Και μετά σου λέει δικαιοσύνη! ΧΑ ΧΑ. Αφήστε ρε τα παιδιά έξω και πάντε πουλήστε καμιά πρέζα μαζί με τον διοικητή σας (όπως πχ. κάνατε στον Βόλο).

  5. «Mη στεναχωριέστε. Νομίζουν ότι κάτι μου έκαναν. Δεν μου έκαναν τίποτα. Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορούν να το πειράξουν».

  6. Λέει ο πατέρας :Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αστυνομικούς να δικάζουν και να συμπεριφέρονται έτσι;
    Και ρωτω εγώ αυτόν τον αποτυχημένο πατερα :ποίος έδωσε το δικαίωμα στο τεμπελικο δήθεν επαναστατη τσογλανακι σου να ληστευει μια τράπεζα και ένα ταχυδρομείο… Να ληστευει 200.000 ευρώ και να φέρει καλαζνικοφ… Να σταματάει διερχόμενο όχημα και να έχει ομηρο περαστικο οδοντίατρο…
    Βγενει και ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει :πολύ τα δειρατε τα βλαστάρια μας… Αντί να καταδικασει παρόμοιες τακτικές και συμπεριφορές…
    Έπρεπε αυτά τα κολοπαιδακια να κάνανε τα τσαλιμακια τους αυτά σε καμία χώρα όπως η Τουρκία ή Βουλγαρία… Δεν θα ξαναβλεπανε το φως του ήλιου!
    Αντε γιατί η πολύ ασυδοσία κατέστρεψε τη δημοκρατία μας…
    Στον Καιάδα…. Δεν κερδίζει η χώρα μας από τέτοιους αλήτες…

  7. ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΖΩΑ!ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!ΦΙΛΕ ΧΑΡΗ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΠΑΟΚ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ!ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΖΩΑ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΖΩΑ!ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ 4 ΥΠΟΠΤΟΥΣ!ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΗΣΕ ΑΘΩΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ?ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΟΝΟ 200000 ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ?ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΔΙΛΩΝΑΤΕ Η ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΑΤΕ ΜΠΙΡΙΜΠΑ Η ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΟΚ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ 1000 ΤΑ ΕΚΑΤΟ!Η ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΚΑΚΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ!ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΚΕΨΗΣ!ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΒΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ Η ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΥΦΑΚΙ!!ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!ΠΩ ΜΑΛΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΟΥΝΙΑ ΦΙΛΕ!ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΝΑ Η ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ Η ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΥΣΕΥΡΕΤΗ!

  8. Αν ο πατέρας που βγαίνει σήμερα και δηλώνει τα όσα δηλώνει, φρόντιζε να περάσει σωστά μηνύματα στο παιδί του, δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά. Σαφώς και δεν τάσσομαι υπέρ της βίας (σε όποια μορφή και αν ασκείται), όμως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ας το πάρουμε επιτέλους απόφαση ότι στην σύγχρονη Ελλάδα, Δημοκρατία ΔΕΝ υπάρχει και ο καθένας πράττει κατά το δοκούν. Ας φρόντιζες να συμμαζέψεις τον γιο σου κύριε Μπουρζούκο. Τώρα είναι πολύ αργά πια…

  9. Πολυ σωστος ο Χάρης.Η υπερβολική δημοκρατία βλάπτει.Τι θα λέγανε όλοι αυτοι οι προπαγανδιστες και τα παπαγαλακια των ΜΜΕ στην περιπτωση που ενα απο αυτα τα αποβράσματα εβγαζε οπλο και πυροβολουσε καποιον που θα προσπαθουσε να τους σταματήσει?Οπως για παράδειγμα ότι έγινε με τον μοιραίο ταξιτζή.Οι γονείς θα πρεπε να συνειδητοποιήσουν αρχικά πως απέτυχαν σε έναν απο τους πιο σημαντικόυς στόχους τους αν θελουν λεγονται γονείς και είναι η ανατροφή των παιδιων τους και αφετέρου θα πρέπει να καταλάβουν οτι το ρίσκο που πήραν τα παιδια τους τους οδήγησε στην ηττα.Επαιξαν και έχασαν.Η θα ταν κατα 200000ε πιο πλουσιοι και την επομενη μέρα όλα καλα ολα ωραία ή θα τους πιάναν και θα τους πρήζαν οπως εγινε.2 οψεις έχουν ολα τα νομίσματα.

  10. Αν είχε φιλότιμο ο πατήρ, θα έπρεπε να ζητήσει να δικαστεί ο ίδιος αντί για τον υιό του, καθώς σε μεγάλο βαθμό είμαστε δημιουργήματα των γονιών μας με βάση την ανατροφή που μας έδωσαν…Αλλά προφάνως αν λάβουμε υπόψη τα όσα λέει και για το τι κατηγορείται ο υιός του, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει…

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines