#

Θερινή ή Χειμερινή ώρα: πότε αλλάζει η ώρα, τι ώρα είναι

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή και χειμερινή το 2013, 2014 και 2015; Τι ώρα είναι ανά πάσα στιγμή;

Παροιμοιώδεις είναι οι αστείες ιστορίες με την αλλαγή ώρας, όπου πολλοί πάνε αργοπορημένοι στα ραντεβού τους την Κυριακή ή στη δουλειά τη Δευτέρα. Για να αποφύγετε τέτοιους είδους… παρεξηγήσεις διαβάστε παρακάρτω πότε αλλάζει η ώρα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, Σάββατο περασμένες 12 μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής δηλαδή), μεταφερόμαστε στην θερινή ώρα. Όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Για να ξέρετε πάντα πότε αλλάζει η ώρα. Αν πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα, είναι καιρός να μάθετε ένα απλό κολπάκι, ώστε να απαλλαγείτε από αυτόν τον πονοκέφαλο μια και καλή.

Χειμερινή αλλαγή ώρας. Η ώρα για το χειμώνα, αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:
2013 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 27 Οκτωβρίου
2014 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 26 Οκτωβρίου
2015 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου

Θερινή αλλαγή ώρας. Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για τη θερινή αλλαγή ώρας, αλλά λίγο διαφορετικά, ως εξής: Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, πάλι Σάββατο περασμένες 12 μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής δηλαδή), όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Ενδεικτικές προσεχείς θερινές αλλαγές ώρας:
2013 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 31 Μαρτίου
2014 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 30 Μαρτίου
2015 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Μαρτίου

Σήμερα βέβαια η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, καθώς κινητά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλάζουν ώρα αυτόματα. Όμως και πάλι μπορεί να προκύψουν προβλήματα, καθώς μερικοί σπεύδουν να αλλάξουν την ώρα στο κινητό χειροκίνητα αποβραδύς (π.χ. μία ώρα μπροστά) και στις 3:00 το κινητό την αλλάζει ξανά αυτόματα (π.χ. άλλη μία ώρα μπροστά) με αποτελέσματα τελικά η ώρα το πρωί να μην είναι η σωστή (πραγματικό περιστατικό). Γι’ αυτό προσοχή.

Διαβάστε γιατί αλλάζει η ώρα κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!