#

Αυτά είναι τα έξι σημαντικά οφέλη του χαλβά

Ποια τα έξι σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση του χαλβά; Πώς ο χαλβάς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας;

Αν και ο συνδυασμός των συστατικών του (σουσαμιού και σακχάρων) του προσδίδουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο, η κατανάλωση χαλβά έχει ευεργετικά οφέλη στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Λόγω του ταχινιού, είδος σουσαμιού, αλλά και των ξηρών καρπών που συνήθως περιέχει ο χαλβάς συγκαταλέγεται πρώτος στις λίστες των θρεπτικών και διατροφικά σημαντικών τροφών.

– Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Η κατανάλωση του χαλβά συμβάλλει:

– Στην παροχή υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών και αμινοξέων ειδικά κατά την περίοδο της νηστείας.

– Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αφού περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μερικά από τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει.

– Στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω των βιταμινών Β1,Β2 και νιασίνης.

– Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και την οστική του μάζα γιατί περιέχει πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο ,ψευδάργυρο.

– Λόγω του σεληνίου και της βιταμίνης Ε, θεωρείται μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου. Το σελήνιο αποτελεί κύριο συστατικό ενός οξειδωτικού συστήματος, που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην άμυνά του έναντι των ελεύθερων ριζών.

Οι θερμίδες που αποδίδει ο χαλβάς εμπορίου υπολογίζονται από 350-450 ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα ανά 100γραμμάρια τροφίμου.

Απολαύστε τον λοιπόν όχι μόνο τη σαρακοστή, αλλά και στα καθημερινά σας γεύματα για ενέργεια και ευεξία!

Διαβάστε τι να προσέξουμε στο σαρακοστιανό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!