#

Δίκη Νίκου Σεργιανόπουλου: τι κατέθεσε ο Αλέξανδρος Ρήγας

Τι κατέθεσε ο Αλέξανδρος Ρήγας στην δίκη του Νίκου Σεργιανόπουλου για τη δολοφονία του; Τι αποκάλυψε για τις προσωπικές στιγμές του Νίκου Σεργιανόπουλου;

Στο πρωινό της 4ης Ιουνίου του 2008, τότε που ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, βρέθηκε δολοφονημένος με 21 μαχαιριές επέστρεψαν οι μνήμες, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του σε δεύτερο βαθμό.

Πρόσωπο κλειδί στη σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν ο επιστήθιος φίλος του αδικοχαμένου ηθοποιού και στενός συνεργάτης του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος φέρεται να είπε ότι γνωρίστηκαν (με τον Σεργιανόπουλο)το 1997, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα μιας σειράς. Είχαν φιλικές σχέσεις. Χάθηκαν για πέντε χρόνια και όταν έμαθε για τη σύλληψή του θέλησε να του συμπαρασταθεί.

Επεσήμανε ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος στο αστυνομικό τμήμα ήταν τρομαγμένος και μάλλον ξαφνιάστηκε όταν τον είδε. Όταν τελείωσε αυτή η περιπέτεια συναντήθηκαν δυο φορές για να του κάνει το τραπέζι.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρθηκε και στις ιδιωτικές συζητήσεις τους, λέγοντας ότι μιλούσαν για τη σεξουαλική του ζωή, αλλά όχι για συγκεκριμένα πρόσωπα. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν ήξερε αν είχε σταθερές σχέσεις.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, με τα όσα είπε ενώπιον των δικαστών, φέρεται να έδωσε και το ψυχογράφημα του στενού φίλου και συνεργάτη του.

«Ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς. Θεωρώ ότι ο Νίκος δεν είχε αποδεχτεί ποτέ ουσιαστικά τις επιλογές του και βασάνιζε τον εαυτό του. Αυτό μπορώ να το γνωρίζω από τις κουβέντες μας. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος στον οποίο έκανε κακό, αυτός ήταν ο εαυτός του.»

Στον χαρακτήρα του αδικοχαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου αναφέρθηκε και η οικιακή βοηθός του η γυναίκα που τον βρήκε κατακρεουργημένο, εκείνο το μοιραίο πρωινό του Ιουνίου.

«Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Γλυκός, τρυφερός, αληθινός. Κρατούσε το λόγο του. Με πρόσεχε και μου είχε αδυναμία.»

Στην πρώτη δίκη ο νεαρός άνδρας από τη Γεωργία, που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ η οικογένεια του θύματος ζητά ισόβια.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν τα κίνητρα και η ψυχική κατάσταση του δράστη την ώρα του εγκλήματος. Για το θέμα κατέθεσε στο δικαστήριο και ιατροδικαστής κος Κουτσάφτης. «Δεν ήταν ένα σύνηθες έγκλημα: ούτε ληστείας, ούτε τίποτε άλλο.» Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε τι δήλωσε η Εβελίνα Παπούλια για τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!