#

ΕΦΕΤ: ποιο σαλάμι και κρέας αποσύρει με DNA αλόγου

Ποιας γνωστής μάρκας σαλάμι και βοδινό κρέας αποσύρει ο ΕΦΕΤ με DNA αλόγου μετά από ελέγχους του;

Σε συνέχεια των Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα εξής προϊόντα:

Σαλάμι ‘MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ’ (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200g, με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από την Λετονική επιχείρηση ‘SIA GRAVENDALE’ (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση ‘ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.’ (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%)

Κονσέρβα ‘Κρέας βοδινό στο φυσικό του ζωμό’, σε συσκευασία των 325 γρ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση ‘VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D’ (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση ‘ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ’ (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί)
(ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 10%).

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.

Διαβάστε πώς τάιζαν τους φοιτητές με κρέας αλόγου σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!