Σε ποιους κλάδους γίνονται προσλήψεις παρά την κρίση

Ποιοι κλάδοι παρά την μεγάλη οικονομική κρίση και την αύξηση της ανεργίας κάνουν προσλήψεις προσωπικού; Διαβάστε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Παρά την διαρκή αύξηση της ανεργίας στη λόγω, υπάρχουν κάποιοι τομείς, στους οποίους γίνονται ακόμη προσλήψεις. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παρακάτω κλάδοι έχουν μείνει αλώβητοι από την κρίση, αφού σε πολλές περιπτώσεις καταλυτικό ρόλο ίσως να έπαιξαν τα διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης.

Αυτό φαίνεται με μία δεύτερη ματιά στα εξειδικευμένα στοιχεία για την απασχόληση στο δ’ τρίμηνο του 2012 που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΕΛΣΤΑΤ.

O κλάδος που καταγράφει μεγαλύτερη «τόνωση» εμφανίζεται να είναι η «Ενημέρωση και Επικοινωνία» με τους απασχολούμενους να αυξάνονται κατά 9.800 σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2011. Έτσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στις 31.12.2012 είχαν φθάσει τις 78 χιλ.

Ακολουθεί μία κατηγορία που σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιδοτούμενη απ’ το Κράτος, αφού πρόκειται για την Δημόσια διοίκηση και άμυνα. Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 7.200 απ’ το δ’ τρίμηνο του 2011 φθάνοντας τους 349 χιλ.

Επιπλέον 4.400 προσλήψεις σε σχέση με πέρυσι εμφανίζει επίσης η κατηγορία «Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες». Οι απασχολούμενοι έφθασαν τις 220,4 χιλ.

Τέλος κατά 1.200 αυξήθηκαν και οι απασχολούμενοι στην «Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού», κάτι βέβαια που εξηγείται απ’ την τεράστια ζήτηση που υπήρξε για εναλλακτική του πετρελαίου θέρμανσης.

Υπενυθμίζεται ότι η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 26% , από 24,8% το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Διαβάστε τους 34 δήμους που θα κάνουν προσλήψεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.