Το τελικό σχέδιο Αθηνά έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας

Τι αναφέρει η τελική πρόταση για το σχέδιο Αθήνα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας; Ποιος ο στόχος του υπουργείου;

Tην τελική πρότασή του για το σχέδιο Αθηνά έδωσε το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Η τελική πρόταση αυτή για το σχέδιο Αθήνα θα παρουσιασθεί την Τετάρτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει την Τετάρτη το τελικό σχέδιο για το σχέδιο Αθήνα, αυτό είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, ενώ θα συζητηθεί και κατά την παρουσίασή του στη Βουλή. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση των σπουδών και η ισχυροποίηση των πτυχίων τους.

Πάντως, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ορισμένων καθηγητών, φοιτητών και σπουδαστών για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολών ή τμημάτων με το σχέδιο Αθήνα.

Έτσι το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 13.30, την ώρα δηλαδή που το σχέδιο Αθήνα θα συζητείται στη Βουλή, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει σπουδές και πτυχία.

Διαβάστε τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το σχέδιο Αθηνά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.