Ποιες ελληνικές εταιρείες ετοιμάζουν βαλίτσες για Καναδά

Ποιες ελληνικές εταιρείες ετοιμάζουν βαλίτσες για να παρευρεθούν στη διεξαγωγή μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων στον Καναδά;

Πλησιάζει ο χρόνος για τη διεξαγωγή μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιείται στον κόσμο και εν προκειμένω στον Καναδά και οι Έλληνες που ενδιαφέρονται ετοιμάζουν βαλίτσες, αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει πεδίο σύναψης στρατηγικών συνεργασιών για να μπουν τα προϊόντα τους σε αυτά που σκίζουν σε πωλήσεις στο εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει την περίοδο από 30 Απριλίου μέχρι 2 Μαϊου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές φέτος στην έκθεση θα υπάρχουν 700 εκθέτες, ενώ περισσότεροι από 14.000 επαγγελματίες θα επισκεφτούν τον χώρο από 61 χώρες.

Σύμφωνα με άρθρο του toxrima.gr, μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που έκλεισε περίπτερο στην διοργάνωση στον Καναδά είναι η εταιρεία Μανδρέκας. Αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία ξεκίνησε με τον Δημήτριο Μανδρέκα, τον ιδρυτή της, το 1954. Παράγει και πουλάει σε όλη την ελληνική επικράτεια παραδοσιακό γιαούρτι από πρόβειο και αγελαδινό γάλα.

Το 1984 ο Ευάγγελος Μανδρέκας ανέλαβε την επιχείρηση αφού γύρισε από τις σπουδές του στην Αγγλία (B. Sc, M. Sc στην εφαρμοσμένη μηχανική). Το 1991 μια νέα μονάδα αναπτύσσεται στην Κόρινθο-Ελλάδα όπου η σύγχρονη παραγωγή γιαουρτιού λαμβάνει μέρος.Η επιχείρηση μεγάλωσε και η «Μανδρέκας Α.Ε» είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας στη χώρα.

Βασικός πυρήνας της επιχείρησης είναι η παραγωγή γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας . Επίσης έχει αναπτύξει εξαγωγές στην Ευρώπη και την Αμερική όπου το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.

Δυναμικό παρόν στην έκθεση στον Καναδά αναμένεται να δώσει με δικό της περίπτερο και η ελληνική εταιρεία Ελαιώνες Ζάκρος. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2007 στην Ιεραπετρα της Κρήτης με αρχική δραστηριότητα την εμπορία εμφιαλωμένου ελαιολάδου από την Ζακρο Σητειας,με έμφαση στο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ανώτερης Ποιότητος.Tο ελαιόλαδο μας παράγεται αποκλειστικά απο την ποικιλία Κορονεικη, η οποία δίνει εξαιρετικης ποιότητας, αρώμα, γεύση και χρώματοςΜε μεγάλες προσδοκίες για σύναψη στρατηγικών συνεργασιών στον Καναδά πηγαίνει και η εταιρεία Αlfa, γνωστή στους Ελληνες καταναλωτές από τις χωριάτικες πίτες.

Η ιστορία της ξεκινά πριν από 40 και πλέον χρόνια σε μια όμορφη πόλη της Μακεδονίας, την Κοζάνη, μια πόλη με μεγάλη ιστορία και παράδοση, μια πόλη που ξεχωρίζει για τη φιλοξενία και τη γαστρονομία της, που βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές και τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής γης.

Η alfa είναι μια οικογενειακή ελληνική επιχείρηση με ιδρυτή της τον Αθανάσιο Κουκουτάρη, o οποίος άρχισε την χειροποίητη παραγωγή και πώληση πιτών στα μέσα του 1950.

Το 1965 ο κυρ Θανάσης ιδρύει την Α. Κουκουτάρης Ο.Ε. Αποκτά αυτοκίνητο και αρχίζει την διανομή και στους γύρω νομούς της Κοζάνης.

Το δίκτυο διανομής ολοένα και μεγαλώνει και το 1977 εξαπλώνεται στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

H δεκαετία του 80 σηματοδοτεί τα πρώτα στάδια ανάπτυξης και την έναρξη της μαζικής παράγωγης.

Το 1985 οι 2 ομόρρυθμες εταιρίες Αθ. Κουκουτάρης Ο.Ε. και Αικατερίνη Κουκουτάρη Ο.Ε. συγχωνεύονται σχηματίζοντας την Α.Ε. που υπάρχει σήμερα.

Τη δεκαετία του 90 η εταιρεία εκσυγχρονίζεται και οι πωλήσεις εξαπλώνονται σε εθνικό επίπεδο.Το 1996 δημιουργούνται νέες εγκαταστάσεις στην Κοζάνη καλύπτοντας 4,500 τμ.

Το 1998 ιδρύεται το υποκατάστημα της Αθήνας και παράλληλα προστίθενται άλλα 2,500 τ. μ. στις εγκαταστάσεις της Κοζάνης.

Το 1998-99 σηματοδοτεί την ανοδική έκρηξη της εταιρείας. Το ΚΙΧΙ εξαπλώνεται πανελλαδικά κατακτώντας μέσα σε λίγο καιρό ένα τεράστιο καταναλωτικό κοινό

Τη δεκαετία το 2000 ιδρύονται κέντρα πωλήσεων και διανομής στις μεγάλες πόλεις.

Το 2004 δημιουργούνται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπως και στα Ιωάννινα το 2005. Την ίδια χρονιά ιδρύεται θυγατρική εταιρία στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Το 2005-2009 η Άλφα καταλαμβάνει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, ενώ εκείνη την περίοδο ξεκινά και η ανέγερση ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων στο Βουκουρέστι. Οι εξαγωγές αυξάνονται ραγδαία και επεκτείνονται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Τέλος παρόν στην έκθεση του Καναδά θα δηλώσει και η Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ (ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΛΙΜΗΡΑΣ –ΛΑΚΩΝΙΑΣ) που είναι μία συνεταιριστική οργάνωση , η οποία ιδρύθηκε το 2002 μετά από πρωτοβουλία 9 Α.Σ.Ο (ελαιοτριβείων) του Δήμου Μονεμβασίας– Λακωνίας. Στο δυναμικό της περιλαμβάνονται 3500 παραγωγοί 5000 έως 6000 τόνων ετησίως Έξτρα παρθένου ελαιόλαδου των εξαιρετικών ποικιλιών Κορωνέικης και Αθηνοελιάς.

Διαβάστε ποιες ελληνικές εταιρείες «εγκλωβίστηκαν» στην Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.