Σκάνδαλο 10 εκ. ευρώ στη Μύκονο. Αναστάτωση

Ποιο είναι το σκάνδαλο 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Μύκονο προκαλώντας αναστάτωση στο νησί; Ποια πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται;

Εκτός από το πρόσφατο σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης, ο νυν και ο πρώην δήμαρχος της Μυκόνου, δύο αντιδήμαρχοι, τρεις δημοτικοί υπάλληλοι και ένας ξενοδόχος βρίσκονται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης μετά από εντολή του εισαγγελέα Εφετών, Γιώργο Οικονόμου, προκειμένου να λογοδοτήσουν για όσα τους αποδίδονται ότι τέλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους.

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία, οι ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων πλήρωναν τα τέλη παρεπιδημούντων, όμως οι δημοτικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης. Η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο φαίνεται πως έχουν περιουσία που είναι απόλυτα δυσανάλογη με τις απολαβές τους.

Κατά τον εισαγγελέα, προκύπτουν ενδείξεις για απιστία διά παραλείψεως με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου εις βάρος του νυν δημάρχου Μυκόνου, Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα και του πρώην δημάρχου, Χρήστου Βερώνη, αδίκημα που αντιμετωπίζουν και δύο αντιδήμαρχοι (πρώην και νυν), τρεις υπάλληλοι του δήμου, προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας, εισπράκτορας και ταμίας και ένας ξενοδόχος.
skandalo-mykonos-dimarxos 2

Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη στα οικονομικά του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

Διαβάστε για το σκάνδαλο με ροζ τηλέφωνα σε δημαρχείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.