#

Eurovision 2013: Σάρωσε η Ελλάδα. “Άκυρη” η νικήτρια [video]

Σε ποια θέση κατετάγη η Ελλάδα στη Eurovision 2013 και ποια “άκυρη” συμμετοχή στέφθηκε νικήτρια;

Στην έκτη θέση τερμάτισε η Ελλάδα στη Eurovision 2013, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra με το τραγούδι Alcohol is free.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 152 βαθμούς στη Eurovision 2013, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και ψηφίστηκε από την πλειονότητα των χωρών.

Ο ρεμπέτης Αγάθωνας και η παρέα του από τη Θεσσαλονίκη – έπειτα από το θρίλερ της Πέμπτης – καθώς στο παρά πέντε ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους στον τελικό, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό διώχνοντας το άγχος και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή που ήταν στη σκηνή.

Δείτε το βίντεο της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2013:

Νικήτρια στη Eurovision 2013 αναδείχθηκε η Δανία με το «Only Teardrops», ένα τραγούδι “άκυρο” χωρίς κανείς -στην Ελλάδα τουλάχιστον- να καταλαβαίνει γιατί ένα τέτοιο τραγούδι να νικήσει στη Eurovision.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Αζερμπαϊτζάν σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου και χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, και στην τρίτη θέση η Ουκρανία. Την τέταρτη και την πέμπτη θέση κατέκτησαν η Νορβηγία και η Ρωσία αντιστοίχως.

Η Δανία ήταν το φαβορί από την αρχή και τελικά κατάφερε να πάρει την πρωτιά στη Eurovision 2013 που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι θεατές στο Malmo Arena κατά τη διάρκεια της παρουσίας της συγκεκριμένης αποστολής στη σκηνή, την αποθέωσαν, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις προθέσεις και τις προτιμήσεις τους. Από τα μέσα κιόλας της διαδικασίας ψηφοφορίας των χωρών, η Δανία προηγούταν κατά πολύ από τις υπόλοιπες χώρες και έτσι κατάφερε να διακριθεί. Η Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοί της αλλά δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο να την απειλήσουν

Δείτε το βίντεο της Δανίας στον τελικό της Eurovision 2013:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!