ΕΡΤ: Ποια είναι η πιθανή λύση για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες. Επιστροφή

Ποια είναι η πιθανή λύση για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες και να επιστρέψει έστω και προσωρινά η ΕΡΤ;

Σύμφωνα με το capital.gr, με ταχείς ρυθμούς επεξεργάζονται στο Μαξίμου λύση να εκπέμψει και να επιστρέψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρόγραμμα προκειμένου “να φύγει το μαύρο” από τις οθόνες και να μην βλέπουμε την ΕΡΤ μέσω Live streaming.

Κατά τις πληροφορίες, η λύση πρόκειται για “προσωρινό” πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ.

Η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείρηση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο/επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Προκειμένου να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί η μετάδοση και επιστροφή προσωρινού προγράμματος, η σκέψη είναι να υπογραφούν συμβάσεις έργου με τον απαιτούμενο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων.

Το ερώτημα σχετικά με την πιθανή λύση και που δεν έχει απαντηθεί είναι με ποια νομική μορφή θα εκπέμψει, καθώς η μεν ΕΡΤ ΑΕ δεν υφίσταται ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει ακόμη συσταθεί.

Το σχέδιο θα συζητηθεί στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.

Εάν εγκριθεί, εκτιμάται ότι η κυβερνητική κρίση θα εκτονωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές κινήσεις “ομαλής πορείας της κυβέρνησης συνεργασίας” με ανασχηματισμό και νέο μοντέλο λειτουργίας.

Δείτε τι δείχνει η σελίδα της μελλοντικής NEΡΙΤ και τρολλάρουν τον Σαμαρά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.