Πόσα φαρμακεία σε όλη τη χώρα οδεύουν προς κατάσχεση

Πόσα κατασχετήρια σε φαρμακεία σε όλη την χώρα σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες; Ποιοι παράγοντες μιλούν για την κατάσχεση;

Κατασχετήρια έχουν φθάσει σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε 680 φαρμακεία σε όλη την χώρα. Παράγοντες της αγοράς μιλούν για μία κατάσταση «ασφυκτική» για χιλιάδες πλέον φαρμακοποιούς που αδυνατούν το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.

Την δραματική αυτή κατάσταση παρουσίασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Ε. Παπαγεωργόπουλο με τον οποίο και είχαν ραντεβού πρόσφατα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ζητήθηκε από μέρους του ΠΦΣ μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχει εξοφληθεί ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος.

Ακόμη ζήτησαν να καθορισθεί σταθερή ημερομηνία πληρωμών κάθε μήνα, όπως προβλέπουν οι νόμοι και η συλλογική σύμβαση. Όσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπολοίπων ταμείων, ζήτησαν να ξεπερασθούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι πληρωμές και τα χρήματα ενώ υπάρχουν, λιμνάζουν στα ταμεία του κράτους.

Δείτε πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν στην Ξάνθη μέσα σε μόλις 20 ημέρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.