#

Νέα κυβέρνηση… περσινά ξινά σταφύλια: ποιοι οι “πρωτάρηδες”

Ποιοι οι ελάχιστοι “πρωτάρηδες” υπουργοί στη νέα κυβέρνηση που φέρνει ξανά στην επιφάνεια εφιάλτες παρελθόντων ετών;

Σταγόνα στον ωκεανό μοιάζουν οι πρωτάρηδες στη νέα κυβέρνηση όπου “βασιλεύουν” οι “δεινόσαυροι” της πολιτικής σκηνής, Βενιζέλοι, Σαμαράδες, Χρυσοχοΐδιδες και Αβραμόπουλοι.

Κάποιο ενδιαφέρον έχουν τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, όσα δεν έχουν στο παρελθόν υπηρετήσει από κάποιον υπουργικό θώκο.

Οι «πρωτάρηδες» της νέας κυβέρνησης είναι οκτώ και συγκεκριμένα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2004.

Γιάννης Μιχελάκης: Ανέλαβε εκπρόσωπος της ΝΔ, έχει εκλεγεί δυο φορές βουλευτής, πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ από το 2000. Ηταν 5ος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακης Γεροντόπουλος: Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ το 1974. Εξελέγη ευρωβουλευτής 1984. Από το 1989 έως το 1993 εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Εβρου. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Πολιτικής Ανοιξης. Επανήλθε στη ΝΔ το 2000. Από το 2007 επανεκλέγεται συνεχώς βουλευτής Εβρου με τη ΝΔ.

Αθανάσιος Δαβάκης: Εκλέγεται βουλευτής Λακωνίας με τη ΝΔ από το 1993 με μια διακοπή το 2007.

Συμεών Κεδίκογλου: Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος εξάδελφος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2009. Επανεξελέγη στη διπλή αναμέτρηση του 2012.

Γιάννης Ανδριανός: Δημοσιογράφος, έχει διατελέσει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επί Κώστα Καραμανλή. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αργολίδας το 2009 και επανεξελέγη και τις δύο φορές το 2012.

Σοφία Βούλτεψη: Δημοσιογράφος, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2004. Σημ. Η Σοφία Βούλτεψη παραιτήθηκε ήδη από υφυπουργός μέσα σε δύο ώρες από την ανακοίνωση της.

Από την άλλη λιγοστές είναι οι γυναίκες με τρεις από τις τέσσερις να είναι κόρες αντρών με μεγάλες επιρροές στο παρελθόν. Έτσι, ανδροκρατούμενη είναι και πάλι η νέα κυβέρνηση και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε μόλις τέσσερις είναι οι εκπρόσωπο του «αδύναμου φύλου» στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κόρη του αποθανόντος πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, παρέμεινε στο υπουργείο Τουρισμού καθώς θεωρείται επιτυχημένη.

Η κα Σοφία Βούλτεψη (που παραιτήθηκε αμέσως), για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα, ήταν από τους υποστηρικτές του σχεδίου Σαμαρά για την ΕΡΤ καθώς η ίδια, χρόνια δημοσιογράφος, γνωρίζει καλά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο. Είναι κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, ρεπόρτερ της υπόθεσης Λαμπράκη.

Η τρίτη, κόρη του αείμνηστου Γ. Γεννηματά είναι η κα Φώφη Γεννηματά. Είναι η πρώτη γυναίκα που σπάει το… άβατο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η τέταρτη κυρία του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται από τους έμπιστους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.. Εχει εμπειρία από υπουργικούς θώκους, αφού υπήρξε υφυπουργός Παιδείας υπο την Άννα Διαμαντοπούλου. Τώρα έχει ακόμη πιο δύσκολο ρόλο στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε γιατί παραιτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη από υφυπουργός δύο ώρες μετά την ανακοίνωση και τι δήλωσε ο Τέρης Χρυσός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!