Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό. Πάμε για ψήφο εμπιστοσύνης

Σε θρίλερ εξελίχτηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί θα προχωρήσουν σε ψήφο εμπιστοσύνης και πώς θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές;

Εκρηκτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην τρίτη κατά σειρά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Μετά από περίπου 45 λεπτά οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποχώρησαν από το Μέγαρου Μαξίμου προκειμένου να συγκαλέσουν εκτάκτως τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους και να οδηγηθούν σε εκλογές 2013.

Ωστόσο, ουδείς ακόμη μπορεί να διαβεβαιώσει αν οι δυο αρχηγοί σπεύδουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες τους κομίζοντας μια νέα συμφωνία ή εάν επήλθε πλήρης ρήξη με αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες για νέες εκλογές.

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από τη διακοπή της αποψινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.

Μια σκέψη που κυκλοφορεί στην Ιπποκράτους και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ είναι να παράσχει το ΠΑΣΟΚ ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να μην χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οδηγηθούμε στις εκλογές, αλλά να μην συμμετάσχει το κόμμα στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη.

Η πρώτη εντύπωση στενών συνεργατών του Φώτη Κουβέλη είναι ότι η συζήτηση μεταξύ των τριών αρχηγών κατέληξε σε αδιέξοδο και για αυτό ζητήθηκε η σύγκληση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Εκεί ο Φώτης Κουβέλης θα αναπτύξει σε λίγη ώρα με λεπτομέρειες τι ειπώθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο Σαμαράς εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στον πρόεδρο της Βουλής και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, για να διαπιστώσει αν έχει τη δεδηλωμένη.

«Νάρκη» στη σύσκεψη η σκληρή γραμμή της ΔΗΜΑΡ

Τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ, στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής στα γραφεία του Κόμματος, έλαβαν ομόφωνα απόφαση για το πως θα κινηθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση που θα έχει σε λίγη ώρα με τους δύο έτερους κυβερνητικούς εταίρους.

Τα σημεία της απόφασης είναι τα εξής:

α. Συνέχιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης-ΕΡΤ
β. Επαναλειτουργία με το σύνολο του προσωπικού
γ. Εξάμηνες συμβάσεις για όλους
δ. Σταδιακή μετάβαση της ΕΡΤ σε νέο σχήμα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν πολλές ενστάσεις για τη χθεσινή διαφαινόμενη συμφωνία των τριών αρχηγών, η οποία δεν ήταν ξεκάθαρο αν προσέφερε εγγυήσεις για όλο το προσωπικό, για το πότε θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και για τον αριθμό των συμβάσεων μικρής διάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του εισήγηση ο κ. Κουβέλης πρότεινε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ με 1.600-1.700 και μίλησε για τρίμηνες συμβάσεις, ωστόσο κατά τη συζήτηση ασκήθηκαν πιέσεις και τελικά διαμορφώθηκαν οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ στο σύνολο του προσωπικού και σε εξάμηνες συμβάσεις, εως ότου δηλαδή ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Τέλος κάποιοι μίλησαν για ανανέωση των συμβάσεων έως και το τέλος του 2013.

Διαβάστε τι αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις Public Issue και VPRC για τις εκλογές 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.