Δημοσκόπηση Kapa Research: ποιο το σαρωτικό ποσοστό για τις απολύσεις

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Kapa Research; Ποιο το ποσοστό που συμφωνεί με τις απολύσεις στο Δημόσιο;

Προβάδισμα μισής μονάδας στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9% ,ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Αν.Ελλ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 44,6%, έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει 31,4%.

Επίσης στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες στέλνουν σαφές μήνυμα, καθώς το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμη το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.