Συγκίνηση. Σαν σήμερα το 2004 η Ελλάδα σήκωνε… [video]

Τι έγινε σαν σήμερα 4 Ιουλίου του 2004 και η Ελλάδα μας έκανε εθνικά περήφανους; Δείτε τα στιγμιότυπα απο το πιο επιτυχημένο πέρασμά της από τα γήπεδα της Πορτογαλίας στο Euro 2004.

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωνε με τον πιο επιτυχημένο τρόπο το πέρασμά της από τα γήπεδα της Πορτογαλίας, σηκώνοντας το τρόπαιο του Euro 2004.

Μια στιγμή που οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ, και πάντα θα εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τους πρωταγωνιστές εκείνης της μαγικής πορείας.

euro-2004-ellada 2

Η Εθνική Ελλάδας ερχόμενη στο Euro 2004 ως το απόλυτο αουτσάιντερ κατάφερε να νικήσει 2-1 την διοργανώτρια Πορτογαλία στο εναρκτήριο ματς, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη.

Στη συνέχεια, η ισοπαλία με την Ισπανία αναπτέρωσε τις ελπίδες μας για πρόκριση στα προημιτελικά.

Μια πρόκριση η οποία, τελικά, ήρθε παρά την ήττα με τη Ρωσία στο τελευταίο ματς των ομίλων. Ήταν Κυριακή 20 Ιουνίου 2004, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποχρεώθηκε στην πρώτη και μοναδική του ήττα στο Euro 2004. Όμως η Ελλάδα χάνει με 2-1 από την Ρωσία στην τρίτη αγωνιστική του Euro 2004 και προκρίνεται οριακά αφήνοντας έξω από την επόμενη φάση ένα από τα φαβορί, τους Ισπανούς, που την ίδια στιγμή ηττώνται από τους Πορτογάλους. Η πρόκριση πανηγυρίζεται έξαλλα από όλους τους Έλληνες και τα διεθνή μέσα αρχίζουν να αφιερώνουν χρόνο στην ελληνική ομάδα

euro-2004-ellada 3

Στα προημιτελικά, η Ελλάδα απέκλεισε τη Γαλλία προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της υφηλίου.

Στα ημιτελικά κέρδισε την Τσεχία στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, προκρινόμενη έτσι στον μεγάλο τελικό. Είναι στιγμές που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ο Δέλλας σκοράρει και επιβεβαιώνει πως…impossible is nothing!

euro-2004-ellada 4

Εκεί περίμενε η Πορτογαλία η οποία ήθελε να πάρει ρεβάνς για την ήττα του πρώτου ματς, σηκώνοντας, μάλιστα, το τρόπαιο μέσα στο “σπίτι” της. Η ελληνική ομάδα, όμως, είχε άλλα σχέδια. Στη Λισσαβόνα, η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας, με γκολ κεφαλιά κεραυνό του Χαριστέα, νικά την Εθνική Πορτογαλίας 1-0 στον τελικό του Euro 2004 και στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δείτε τα παρακάτω videos και θυμηθείτε αυτές τις μεγάλες στιγμές που συνθέτουν τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό άθλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου:

διαβάστε για τον χαμό στην Αθήνα αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία στο Euro 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.