Μεσογειακή δίαιτα: χάστε 5 κιλά για την παραλία

Πώς μπορείτε να χάσετε αποτελεσματικά 5 κιλά σε 1 μήνα με τη Μεσογειακή δίαιτα; Διαβάστε τη Μεσογειακή δίαιτα που κάνουν οι διάσημοι.

Μετά τη δίαιτα Γκρέιπφρουτ, η Μεσογειακή δίαιτα των διασήμων.

Τι υπόσχεται η Μεσογειακή δίαιτα: 3-5 κιλά τον μήνα.

Η Μεσογειακή δίαιτα στηρίζεται: σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, ελιές/ελαιόλαδο, ψάρια, όσπρια.

Το χαρακτηριστικό της Μεσογειακή; δίαιτα;: επιτρέπεται η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, αλλά με μέτρο.

Η δίαιτα που αφορά κατανάλωση τροφών που παράγονται στην περιοχή της Μεσογείου δεν στοχεύει μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στην προαγωγή της υγείας. Το διαιτολόγιο μπορεί να περιλαμβάνει καθημερινά ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ελιές και- τι άλλο;ελαιόλαδο. Τα αυγά, τα πουλερικά και τα ψάρια είναι επίσης στην πρώτη γραμμή, όχι όμως και το κόκκινο κρέας, η κατανάλωση του οποίου περιορίζεται στις τέσσερις φορές τον μήνα. Κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους αρκεί η πρόσληψη των θερμίδων να είναι μειωμένη και προσαρμοσμένη στη σωματική δραστηριότητα.

Ενδεικτικό διαιτολόγιο: ● Πρωινό: δημητριακά (30 γραμμ.) με άπαχο γάλα, καφές χωρίς ζάχαρη ● Δεκατιανό: 1 μήλο ● Μεσημεριανό: φασόλια μαυρομάτικα (μαγειρεμένα με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό), σαλάτα μαρούλι και μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. ● Απόγευμα: άπαχο γιαούρτι ● Βραδινό: σαρδέλες ψητές (χωρίς λάδι), σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, ρόκα), ψωμί ολικής αλέσεως.

Σχόλιο διατροφολόγου: Το «ατού» της μεσογειακής δίαιτας, στηριζόμενη στο μεσογειακό μοντέλο διατροφής, είναι ότι επιφέρει απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις. Στην ουσία τα κιλά που χάνονται έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην επαναπροσληφθούν- ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημά της σε σχέση με άλλες δίαιτες. Όταν μάλιστα εφαρμόζονται παράλληλα και οι βασικές αρχές Τροποποίησης Συμπεριφοράς, ώστε να γίνει η σωστή διατροφή τρόπος ζωής, τότε το κέρδος είναι διπλό.

Διαβάστε τη Μακροβιοτική δίαιτα, Δίαιτα Scarsdale, Δίαιτα Γκρέιπφρουτ, Δίαιτα Βeverly Ηills και τη Δίαιτα Αtkins.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.