Ποιoι και γιατί έθαψαν τις έρευνες για τον Σωκράτη Γκιόλια

Ποιoι και γιατί έθαψαν τις έρευνες για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια; Διαβάστε ποια είναι τα πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ένα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση, με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική έμεινε στη μέση, η δικογραφία δεν σχηματίστηκε ποτέ και η οργάνωση που με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη, η «Σέχτα Επαναστατών» έχει εξαφανιστεί. Η οικογένεια του δημοσιογράφου, βλέποντας ότι η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι, εδώ και λίγες μέρες, με αίτημα στον εισαγγελέα ζητά να φύγει ο φάκελος από την Αντιτρομοκρατική και να αναλάβει ανακριτής εξ ολοκλήρου τις έρευνες.

Σχετικά με την οργάνωση, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει αδρανοποιηθεί, αφού μέλη της βρίσκονται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις. Η Αντιτρομοκρατική θέλει να πιστεύει ότι ουσιαστικά έχει εξαρθρώσει την οργάνωση, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να το ανακοινώσει επισήμως.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, όμως, δεν έχει σχηματιστεί καν δικογραφία και η υπόθεση δεν έχει πάει στον ανακριτή.

Παράλληλα, δεν εξετάστηκαν μάρτυρες-κλειδιά, όπως η σύζυγος του δημοσιογράφου, αφού υπάρχει μόνο μία μονοσέλιδη κατάθεσή της λίγο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια. Ο Περικλής Γκιόλιας, αδελφός του θύματος είχε κληθεί να καταθέσει 10 μέρες μετά τη δολοφονία, όμως δεν επανεξετάστηκε.

Εκτός από τους μάρτυρες, πλημμελής εξέταση υπάρχει και σε αντικείμενα του δημοσιογράφου, αφού δεν εξετάστηκαν ποτέ από την Αντιτρομοκρατική το λάπτοπ του και τα δύο προσωπικά του τηλέφωνα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι άλυτος γρίφος παραμένει και η απάντηση στο ερώτημα ποιο αυτοκίνητο χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας αφού δεν είναι σίγουρο ότι το καμένο όχημα που βρέθηκε σε παράδρομο της Βουλιαγμένης, δεν ήταν ένα τρικ των εκτελεστών.

Στα αναπάντητα ερωτήματα συμπεριλαμβάνεται και στο πόσοι τελικά ήταν οι δράστες, που φορούσαν τζόκεϊ, παντελόνια και τζάκετ ειδικών φρουρών και αν η επίθεση κατά του Σωκράτη Γκιόλια συνδέεται με άλλες παρόμοιες επιχειρησιακά περιπτώσεις.

Τα όπλα-σφραγίδα της οργάνωσης, που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και στις επιθέσεις κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού και του ALTER δεν βρέθηκαν ποτέ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης της οργάνωσης.

Τέλος, ακόμη ένα σκοτεινό σημείο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» είναι η σύγκρουση προσώπου του περιβάλλοντος του Σωκράτη Γκιόλια με εισαγγελικό λειτουργό. Όταν ο πρώτος ζήτησε να μάθει γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι έρευνες, ο δεύτερος απάντησε: «Τι θέλετε και επιμένετε 3 χρόνια μετά»; Κάπως έτσι η οικογένεια του δημοσιογράφου ζήτησε να πάει ο φάκελος στον ανακριτή.

Διαβάστε ποια η σχέση του θανάτου του Σωκράτη Γκιόλια, με τη τρομοκρατία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.