Γιατί δεν έγινε μετάγγιση αίματος στη Bίκυ Σταμάτη

Γιατί δεν έγινε μετάγγιση αίματος στη Βίκυ Σταμάτη μετά τη δύσκολη επέμβαση της διπλής μαστεκτομής και ταυτόχρονης αποκατάστασης των μαστών;

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της Βίκυς Σταμάτη μετά τη δύσκολη επέμβαση της διπλής μαστεκτομής και ταυτόχρονης αποκατάστασης των μαστών, στην οποία υπεβλήθη στις 5 Ιουλίου στο αντικαρκινικό-ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Αγιος Σάββας». Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε αρχικά σε θάλαμο νοσηλείας κι έπειτα στον 4ο όροφο, σε ένα μονόκλινο δωμάτιο στην απομονωμένη πτέρυγα Κ5 του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα καλή, καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές. Αν και οι γιατροί ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς στο παρελθόν η κυρία Βίκυ Σταμάτη είχε υποβληθεί σε τρία χειρουργεία στους μαστούς, εξαιτίας των κύστεων και των ογκιδίων που είχαν δημιουργηθεί ύστερα από ειδική θεραπεία που είχε ακολουθήσει στο παρελθόν προκειμένου να αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς.

Μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει και εξιτήριο. Ωστόσο, αν και χθες σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη Αλέξης Κούγιας σημείωσε «έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να κάνουν μετάγγιση αίματος. Είναι σε πολύ άσχημη -από πλευράς ιατρικής αντιμετωπίσεως- κατάσταση», αυτό το διέψευσαν κατηγορηματικά οι γιατροί του νοσοκομείου.

Οπως τόνισαν: «Δεν έχει γίνει καμία μετάγγιση αίματος. Επειδή η ασθενής έχει χαμηλό αιματοκρίτη κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει μια φιάλη αίματος σε περίπτωση ανάγκης. Ομως ακόμη δεν υπάρχει κανένας λόγος για να της βάλουμε αίμα».

Η Βίκυ Σταμάτη που νοσηλεύεται στην πτέρυγα κρατουμένων στον «Αγιο Σάββα» έχει επαφή με ελάχιστους ανθρώπους από το στενό της περιβάλλον. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται έκτος από σωματική και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. «Ειδικά για την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, απ’ ό,τι μίλησα και με την αρμόδια γιατρό, η κράτηση είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, γιατί το ψυχολογικό στοιχείο είναι αυτό το οποίο βοηθάει στη βελτίωση της καταστάσεως» ισχυρίστηκε.

Η Βίκυ Σταμάτη, όπως ορίζει άλλωστε ο νόμος, νοσηλεύεται φρουρούμενη. «Θα μπορούσε μετά τη χειρουργική επέμβαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ομως οι γιατροί έκριναν ότι οι μετακινήσεις θα επιβάρυναν την υγεία της και συνιστούσαν την παραμονή και παρακολούθησή της στο νοσοκομείο. Από τη στιγμή που είναι προφυλακισμένη, δεν μπορεί να τύχει άλλης μεταχείρισης. Οι αρμόδιοι επέλεξαν να τη μεταφέρουν εκεί γιατί το δωμάτιο είναι απομονωμένο σε σχέση με τους άλλους, πολυσύχναστους θαλάμους» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουνίου και υπεβλήθη στη λεπτή χειρουργική επέμβαση στις 5 Ιουλίου.

Δείτε ποιες είναι οι επιπλοκές της Βίκυς Σταμάτη στη μετεγχειρητική εικόνα της υγείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.